-


Jakými fázemi prochází průměrná snarry fanynka

11.10.2012 17:00

Asi málokdo absolvuje všechny tyto fáze, ale skoro každý si projde alespoň nějakou. Já se přiznám minimálně k fázím čtyři, pět, šest a osm. :)

 

1) Čte Rowlingovou a Harry Pottera. Oblíbí si ho a chce pokračování.

2)  Nemá co číst a nejraději by si přečetla další díl Harry Pottera, jenže žádný další už není k dispozici. Objevuje fanfiction a začíná ji číst. Svět Harry Pottera pro ní existuje dál.

3) Objevuje slash a říká si „Brrrr, to není nic pro mě. Ti lidi, co tohle píšou jsou ale úchylní.“

4) Přečetla ze zvědavosti několik slash povídek a stále si myslí, že to „není normální“. Nyní však narazila na jednu, která ji přes svou nenormálnost připadá povedená. Na FF deník přidává komentář: „Já slash sice nemusím, ale tato povídka je prostě výjimečná.“

5) Zkouší číst stále více slashe. Hledá takový, která jí pomůže zopakovat si zážitek se svou osudovou fanfikcí.

6) Propadá slashi a čte již jen slash, protože jde o snarry fanynku, čte zejména snarry slash.

7) Dochází k závěru, že povídkám ostatních autorek něco chybí, žádná už není tak dobrá jako ta její první osudová. Každé něco chybí, aby byla ideální. Odhodlává se k napsání vlastního příběhu a zjišťuje, že sice ani ona nevytvoří tu dokonalou ideální fanfikci, ale že psaní slashe je mnohem víc stimulujícím zážitkem  než pouhé jeho čtení. Proto se mění na píšící autorku.

8) Vysvětluje ostatním lidem, že na slashi není vůbec nic podivného a úchylného. Nechápe, proč mají ostatní lidé tolik předsudků.    

9) Po nějakém čase se vrací k četbě Rowlingové. Po několika prvních kapitolách se nedokáže bránit údivu: „Snape? Cožpak on je vážně tak zlej?“ Večer se podívá na nějaký HP film a jasně vidí přeskakovat jiskry sympatií a erotického zájmu mezi několika mužskými postavami.  Nechápe, jak jen je mohla dříve nevidět?

 

Příloha:

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Jakými fázemi prochází snarry fanynka

Datum: 11.10.2012

Vložil: Adelaine

Titulek: :)

No já mám jasně 1,2 (pokud se za ff počítej ty asi tak dvě krátký, co jsem přečetla) ,6,7, a polovinu 8. 4 a 5 jsem nikdy neměla a Rowlingovou už radši nikdy číst nebudu, bojím se, že už by se mi to nelíbilo a nechci si kazit vzpomínku...;)
(Nějak ti tam vypadla trojka, teď mi to došlo)

—————

Datum: 12.10.2012

Vložil: belldandy

Titulek: Re: :)

Trojka? Takové číslo neznám. - No dobře, já to spravím. Jak se mi to mohlo stát?

—————

Datum: 11.10.2012

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

:-D Neprošla jsem si ani jednou z výše zmíněných fází, asi nejsem skutečná Snarry fanynka.

—————

Datum: 12.10.2012

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

Když neprošla, tak neprošla. :) To se ale nabízí otázka, jak jsi se dostala ke slashi?

—————

Datum: 12.10.2012

Vložil: belldandy

Titulek: Re: Re: black-lana.webnode.cz

To působí hodně psychologicky, když si sama kladeš otázky, což? Ne, neboj se, nejsi schizofrenní osobnost. Tohle nepsalo tvé druhé horší já. Naopak, to jsem byla já a vážně nevím, proč jsem se podepsala tvým jménem. Co by mi na to asi řekl psychoanalytik? : ) Že mám podvědomé přání být Lanevrou?

—————

Datum: 12.10.2012

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: Re: Re: black-lana.webnode.cz

Myslím, že jsem se dostala ke slashi celkem neobvyklou cestou, alespoň co vím. Pravdou je, že většina lidí opravdu postupovala zhruba podle těchto bodů, alespoň co jsem se kdy koho zeptala. Tedy, pokud to není někdo jako Styx, který bytostně snarry nesnáší. :-D Tak je to pak ale prostě jen jiný pár.
Mnou být nechceš, věř mi, že ti dobře radím. Já jsem sama sebou čtvrt století a může vzít recht na to, že ti říkám pravdu, když prohlašuji, že být mnou není vůbec nic zábavného. ;-) :-D

—————