-


Fantasmagorium

16.02.2015 13:58
V sobotu v noci jsem dostala jeden zvláštní mail. Stálo v něm mimojiné: "Měl jsem za to, že FM už dalo světu vše, co mohlo, a když z technických důvodů přestalo fungovat - zjistil jsem to docela nedávno úplně náhodou, protože se už o stránky v podstatě nestarám, neměl jsem motivaci to opravovat a řekl si, že je možná čas, provoz ukončit. 
 
Nenapadlo mne, že ty stránky budou někomu chybět, když se už neaktualizují a v budoucno nejspíš ani nebudou. Nicméně jsem se po přečtení tvého blogu rozhodl svoje rozhodnutí přehodnotit a v brzké době FM opravit a znovu zprovoznit."  Podepsán samozřejmě D.J. Orlovský.
 
K radosti většiny z nás, D.J. Fantasmagorium obnovil. A já mu při této příležitosti  chci vzkázat, a jsem přesvědčená, že nemluvím jen sama za sebe, že Fantasmagorium má na české slashové scéně nezastupitelnou úlohu. S jeho existencí by česká fanfiction přišla o svou čítanku. Casiopea svého času na FF deníku pod povídkou "Ano či ne?" označila Fantasmagorium za své slashové jesle. Mluvila mi z duše.
 
Fantasmagorium bylo pro mne a nepochybně i pro mnohé další úvodem do slashového světa. Zprostředkovává svým čtenářům alespoň část šíře (fandomů, motivů, autorů ...) tohoto velkého fenoménu a to v kvalitě minimálně průmerné, ale často mnohem lepší. Neumím si představit, na čem by vyrůstala další generace jeho čtenářek a autorek, kdyby náhle zmizel. Mnozí, jako třeba já, FM milovali. Pro jiné byli D.J. a jiní zde publikující autoři soky, vůči kterým se vymezovali. Bez něj bychom však přišli o pořádný kus své historie. 
 
Proto tímto prosím D.J., aby o velkém významu Fantasmagoria nepochyboval. A také mu chci vzkázat velké DÍKY za to, že FM znovu zprovoznil, třebaže už jen jako archív,  a že se bez něj tedy nebudeme muset obejít. 
 

—————

Zpět


Diskusní téma: Fantasmagorium

Datum: 23.02.2015

Vložil: belldandy

Titulek: Re: to je dobře

Doufám, že tato díky dorazí k D.J.ovi. :)

—————

Datum: 16.02.2015

Vložil: Benny

Titulek: Ave

Jednak mi,bell,mluvíš z duše-jesle a význam na čs slash scéně-a pak se připojuji imaginárně k díkům D.Jejovi,že opravil FM..Byla by to rána na solar přijít o čítanku mého dětství s HP slashem.

—————