-


Styx

15.10.2012 18:05

 

 

Autorka, jíž se kánon českého slashe prostě nabízelo otevřít. Styx,  celým jménem Styx Clermont-Méziéres Auvergne, je představenou řádu snapeofilek, tedy sesterstva dívek a žen milujících a uctívajících Severuse Snapea. Tohle uskupení mě už nějaký čas fascinuje. I když v současnosti už aktivně nefunguje,  mnohé z jeho členek dodnes mají důležité postavení v českém HP slashi  a do dnes se vzájemně oslovují sestřičko a kde koho zdraví pozdravem Ave. :)

Přestože Styx sama doznává, že nejraději má pár Severus Snape /Lucius  Malfoy, protože „ti dva patří do sebe jako siamská dvojčata“, nenechává se touto zálibou nijak omezovat. Často páruje Severuse s Poberty nebo jejich věkovými souputníky, typická je pro ni záliba ve smrtijedech. Výjimečně je ochotná k němu přiřadit někoho o generaci mladšího nebo si střihnout incestní povídku. Zkrátka na jejím webu se najde snucius, snack, snupin, snaco, dokonce i snarry ...  a ještě mnohem více. (Ano, já si užívání těch zkratek vážně užívám. :) ) 

Styx píše nedůsledně stylem „chybějích scén“, její delší fanfikce dějem obsáhnout dlouhé časové úseky, od doby Pobertů, čas studia  Harry Pottera v Bradavicíh až po druhou válkou s Voldemortem.  A opravdu často končí tragicky.  Ještěže občas napíše i nějakou tu parodii, jinak by deprese na jejím webu zcela jistě překročila zákonem povolenou hranici.        

Většina jejich povídek má ponurý, občas přímo drastický děj a skoro vždy mají silný erotický náboj. Mně osobně přijde, že kouzlo Styx spočívá ve schopnosti vytvořit silnou atmosféru a třebaže mám občas drobné pochybnosti o stoprocentní kanoničnosti postav či o věrohodnosti děje, snová sugestivnost jejích příběhů vše dokonale převáží. Minimálně čtení její snucius série by mělo být pro každého českého čtenáře slashe povinností. :) 

V současnosti má Styx na psaní jen málo času, protože se musí více věnovat práci a rodině. Část času ji ovšem ubírá i hraní RPG her. V nich se dělí o psaní příběhu se svými spoluhráči, každý má přidělenou nějakou postavu či postavy. Takto vznikla například povídka "Zvířecí vášeň", kterou Styx napsala společně s Lanevrou.  Na Styxiných stránkách najdete i tzv. Večerníčky pro Styx, které pro ni napsali jako dárek někteří věrní čtenáři.

 

Z díla:

 

 

Podrobnější  soupis lze získat na Styxině webu. 

—————

Zpět


Diskusní téma: Styx

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.