-


Můj Lamen rec

17.11.2020 14:16

Captive Prince je malý fandom, ale mám ho prostě ráda. Na svou velikost totiž poskytuje překvapivě dost dobrého čtiva. Nebo možná neposkytuje dost dobrého čtiva, ale poskytuje čtivo sice průměrné, ale na způsob, který mi vyhovuje. Každopádně ho mám prostě ráda a tak jsem nemohla odolat sestavení toho doporučovacího seznamu.

 

Pokud nevíte o co jde, tak tady Nagat vám k tomu něco řekne: 

 

Pokud nevíte, kde číst, tak tady:


 

Tak  tedy, koho číst ve fandomu Captive Prince?

 

1. blacktofade

Rozhodla jsem se, že fanfikce od  této autorky by mohli být takovým dobrým iniciačním zážitkem pro vstup do tohoto fandomu. Obě povídky představují  dobře zpracovanou klasiku Captive Prince fandomu. V podstatě jde o fix-it FF, i když v jejich popisu takové označení nenajdete. 

 

Taková ta, kde Auguste nezemřel a Damianos by se mohl legitimně dvořit Laurentovi, zkrátka ta, kde se jim splnil jejich sen. I když stojí za to podotknout, že v téhle spíš balí Laurent Damena než obráceně. 

 

Laurent a Damen jsou spojeni na základě dohodnutého svazku mezi jejich královstvími. Opět platí že  existuje  mnoho fanfikčních variací tohoto námětu, ale tahle fanfikce patří mezi nimi  k mým nejoblíbenějším.  

2. Josselin

Josselin je taková duše fandomu. Nejen že  fanfiction na Captive Prince píše, ona působí dojmem, že ho přímo dýchá, že jím prostě žije. Její tvorbu jsem si pro tyto účely dovolila rozdělit do dvou skupin:

 

 

a) kratší povídky s erotickým námětem

 

Ideální čtení , co mají kink pro sex na veřejnosti. jinak povídka založená na faktu, že ve Vere existuje tradice, že královo manželství není považováni za naplněné dokud královká rada nebyla přítomna aktu jeho ...ehm... završení. 

 

Pro ty, co mají kink na “chtěné znásilnění”. Já vím to zní strašně, ale tady to funguje. 

 

Canon divergent FF  s podobným základním námětem jako The Consumation, vlastně takové PWP, ale se spoustou děje kolem dokola.



 

b) delší epičtější fanfikce

 

Josselinina variace na domluvený svazek je asi nejpopulárnější Josselininou fanfikcí vůbec, každopádně má největší množství kudos. Ale Josselin napsala řadu dalších.

 


 

Mé dvě nejoblíbenější jsou tyto:

 

Tato fanfikce popírá šťastný konec kánonu. Laurent a Damen spolu kdysi skutečně začali žít a budovat společné království, jenže… staré zvyky nerezaví. Laurent, který má nepříjemný zvyk odstrkovat od sebe ze strachu věci, co ho činí šťastným, nejspíš i proto, aby ho jejich ztráta neučinila nešťastným, to udělal zas. Uplynuly léta a nyní se chystá diplomatické setkání dvou království.

 

Navazuje na  Weighed and Measured od Kittendiamore. V původní Kittendiamořině fanfikci Laurent s Damenem cestují skrze čas a alternativní reality, aby se dostali do světa, v němž Laurentův bratr Auguste nezemřel. Zajímavou pointou tohoto příběhu je, že vztah  mezi Laurentem a Augustem v tomto světě není vůbec idylický. Laurent z tohoto světa byl prospěchářský pletichář, který se vydal v šlépějích svého zločineckého strýčka. Laurent z kanonického světa dělá, co může, aby situaci napravil a zároveň obhájil možnost vybudovat si znovu vztah s Damianosem z Akielosu.  

 

Původní příběh je poměrně zajímavý, ale Josselinino pokračování mám mimořádně ráda. Josselin vychází z myšlenky, že se Laurent z Augusteho a z kanonického světa na čas vyměnili. Její příběh začíná ve chvíli, kdy se tato temná verze Laurenta vrací zpátky do svého světa a přináší si sebou  poznání, že jeho alternativní život byl sice skutečně uspokojivější, jak doufal, ale kupodivu ne proto, že v tomto novém životě byl králem, což už neočekával. A tak si temný Laurent zkouší vybudovat nějaký uspokojivý smysluplný život  i ve svém původním světě. 

 

3. magisterparvus

 

Damen není doma, Laurentovi se stýská, Halvig má radu: Muži jsou naštěstí snadno reprodukovatelní. Dvojice krátkých, úsměvných a  převážně erotických fanfikcí. 

 

Převyprávění Grimmovské pohádky o  Princezně Husopasce s Laurentem v hlavní roli. Hlavní odchylkou od Captive Prince kánonu je, že v tomto světě  mají postavy schopnost mluvit “hlasy”, konkrétně Laurent může mluvit se zvířaty. Vlastně mě překvapilo, že toho jak z kánonu, tak z pohádky zůstalo zachováno opravdu hodně, a stala se z toho jedna z mých nejoblíbenějších fanfikčních pohádkových AU.

 

Regent se rozhodne zbavit Laurenta i Damena najednou tím, že uvrhne do otroctví oba a pošle je do sice utajené, ale stále přežívající artéské říše. Artes je v této interpretaci tedy něco mezi starým Římem a Atlantidou. Pokud pominete to, že celá zápletka je trchu přitažená za vlasy, tak tenhle fic má své silné chvilky. 

 

Něco jako pevnost Boyard, ve které vám jde skutečně o život. A jak se zdá život vám může zachránit, když vás někdo, navzdory rozumovým důvodům pro opak, upřímně miluje. 

 

4. Just_Another_Day

 

Čitelná omegaverse, která nepůsobí  ani jako díl z přírodovědného seriálu o páření vlků, ani jako další román z řad červené knihovny.  Autorka postavy nazývá  jejich jmény a neláme jim kvůli jejich pohlavní a genderové roli charakter. Kromě omega věcí se řeší i politické pletichy a válečné strategie, jak je v kánonu obvyklé. Vlastně až na tu omega věc reálie kánonu celkem odpovídají. Děkuji za důkaz, že to jde. Každý fandom takovou nemá.

 

Navazující povídka ze série navazující na sérii Veretian Flytrap, v níž zažijeme jednu řiji (heat) z pohledu Damena a dozvíme, jak dopadlo setkání s C


 

5. SteeleStingray

 

Variace na pohádku o Oslí kůži. Laurent se skrývající se před Regentem v Akielos narazí na místního korunního prince hledajícího svou “kallisti”.

 

Klasika specifického žánru Captive Prince fandomu o světě, kde Auguste neumřel a Damen se mohl Laurentovi dvořit a získat ho tím “správným” způsobem. Jde o poměrně dlouhou fanfikci, která se odehrává v průběhu mnoha let a v níž je Damen napřed platonicky zamilován do prvního prince z Vere a trvá léta než si uvědomí, že jeho bráška už není jen malý kluk. 

 

Jiné:

Laurent odchází po bitvě u Marlasu do Akielos, aby tu žil v bezpečí,  a to je jen začátek dlouhého příběhu jeho sbližování s princem Damianosem a přípravy na to, co ho čeká doma. Problém Rubyinýh fanfikcí je, že jsou na hodně dlouhé lokte. Nu, ale tentokrát jsem to vydržela a nakonec jsem měla pocit, že to stálo za to a že to byla jedna z nejlepších fanfikcí tohoto fandomu.

 


 

—————

Zpět


Diskusní téma: Můj Lamen rec

Datum: 25.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hallo write about the prices

Ola, quería saber o seu prezo.

—————

Datum: 23.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hallo, i am write about your the prices

Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.

—————

Datum: 21.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hi, i write about your the prices

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

—————

Datum: 18.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Aloha i am wrote about price for reseller

Hola, volia saber el seu preu.

—————

Datum: 16.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hello, i writing about your price for reseller

Szia, meg akartam tudni az árát.

—————

Datum: 14.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Aloha, i write about your the price for reseller

Sveiki, es gribēju zināt savu cenu.

—————

Datum: 11.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Aloha, wrote about your price for reseller

Ndewo, achọrọ m ịmara ọnụahịa gị.

—————

Datum: 10.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hello, i wrote about the prices

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

—————

Datum: 03.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hallo, writing about your price for reseller

Здравейте, исках да знам цената ви.

—————

Datum: 02.04.2024

Vložil: Robertcreva

Titulek: Hi i am writing about price for reseller

Ola, quería saber o seu prezo.

—————