-


If I only could

15.03.2017 23:18

 

Tohle krásné angst video zachycuje reakci Tony Starka na smrt  Kaptána Ameriky alias Steva Rogerse. Video je založeno na  obrázcích z komiksové série Občanská válka.  A třebaže to rozhodně není  jednoznačně slashové video, pro stony ctitelku jakou jsem, je zatraceně těžké tam nevidět žadný homo podtext. Jestli ho interpretovat jako homosociální nebo homosexuální, už nechám na každém z vás.

Musím doznat, že tyhle rozpochybované obrázky ve mně vyvolovájí angst atmosféru s pozoruhodnou silou. Tedy pozoruhodnou na někoho, kdo měl ještě nedávno dojem, že mu videa složené jen z obrázků nic neříkají. A podívejme, jak se s tím dá pracovat, když to někdo umí? 

Asi nejsilnější je závěrečná pasáž. Animace vystřeleného náboje, který ve stěžejní chvíli vrací do hlavně.  "Kdybych jen mohl, uzavřel bych dohodu s Bohem. Nechal bych ho vyměnit naše místa." V krátkém záběru leží na marách Iron Man namísto Kapitána Ameriky a pak se vše vrácí zpět . Ještě Tony s bublinou: "If I only could." Víte přesně, nač v tu chvíli Tony myslí  a je to tak zatraceně silné.

 

Hádám, že třebaže písnička je v originále delší, už byla vypovězena ta důležitá část textu a i v obraze bylo řečeno vše, co být řečeno mělo. Takže jsem ve skutečnosti ráda, že v tu chvíli fanvid končí. Ten lehký pocit ukousnotosti je jen malá cena za to, že to není "přetažené". I fanvidy, kde někomu v půlce jakoby dojde élán totiž znám.    

 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: If I only could

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.