-


Closer

23.10.2012 22:00

Moje nejoblíbenější Kirk/Spock fan video. Už jsem říkala, že mám pro černobílý poruchový videa slabost? Tak to holt říkám ještě jednou. :) Příběh je v rámci K/S naprostá klasika. TOS epizoda Čas Amoku skončila, Spock ale dosud "ani neumřel, ani se nespároval", což jediné mohlo vyřešit jeho Pon Farr problém. Situace si už opravdu žádá řešení. Zdá se, že jediný, kdo by mohl Spockovi pomoci, je Kirk.

Na přesném výkladu děje se ne všichni diváci shodnou. Nicméně převažuje dojem, že Spock byl natolik vyveden z míry, že ta pomoc nakonec nebyla dobrovolná a mezi těma dvěma vládnou od té chvíle velmi vyhraněné emoce.  

Souhlasím s Dieginou  ve všem, co napsala o tomto klipu na FF deníku a proto si ušetřím práci a předám ji slovo, ať vám vysvětlí, proč je toto video jedinečné:  “Dnes již klasika snad mezi všemi fandomovými MV. Když jsem toto video před dlouhými léty viděla, spadla mi čelist a zůstala dole po zbytek noci, kdy jsem si to video pouštěla znovu a znovu dokola. Ten střih! Ten výběr záběrů! Ty efekty! Ten PŘÍBĚH!  ...  

To není jen video s aplikovaným efektem starého filmu. Kromě spousty drobných, často nepatrných střihů si tam hraje s rychlostí, rozmazáním, stmívačkama i rozjasňovačka, s kontrastem, rozdvojením, clonami... a přitom ve výsledku to nepůsobí vůbec kýčovitě, ve výsledku to opravdu nakonec působí jak starý film do té míry, jak jednoduchá aplikace efektu nikdy nepůsobí! Plus samozřejmě titěrná práce s výběrem a načasováním záběrů, nenásilné, ale nepřehlédnutelné vpravení záběrů z porna, které rozhodně nepůsobí dojmem, že nebyly v seriálu, jak šikovně tam jsou zasazeny. Šokující, dokonalé. .. "

Já už jen doplním, že jsem se dočetla, že na jednou Star Trek Conu namluvil komentář k tomuto fanvideu samotný William Shatner. To musel být zážitek, co myslíte?

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Closer

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.