-


Alternative universe

11.07.2013 20:43

Tento článek vznikl na objednávku. Sama od sebe bych se k němu asi neodhodlala. Rozhodně nemám pocit, že vím o AU víc než jakýkoli jiný čtenář fanfiction. Mám ale s tímto pojmem určité obtíže a tento článek pojednává zejména o těchto obtížích. Mohl by se klidně jmenovat „ Obtíže s alternativními světy“. Jsem zvědavá, zda je se mnou někdo sdílí? Začátek je trochu osobnější než je vhodné, nějak jsem si to nedokázala odpustit. Omlouvám se ...

 

Další články na příbuzné téma:

Julie: Jak se neztratit v alternativních vesmírech

Josika (Julie): Fúze (nikoli jaderná)

Elinor: Kouzelná dvě slova Alternativní Univerzum

Nagat: AU drinking game

Nagat: Z nejhlubšího kruhu pekla: Omegaverse

 

 

Osobní vyznání

 

Autorka tohoto článku uznává, že je na světě mnoho lidí, kteří toho přečetli mnohem více než ona. Prohlašuje ale, že poslední dva roky věnovala maximum svého času čtení fanfiction. Pohybovalo se to na hranicích jejích možností a zanedbávala kvůli tomu často své další povinnosti.

 

Autorka tohoto článku strávila nějaký čas před jeho napsáním pátráním ve své paměti a dospěla k názoru, že při striktním výkladu termínu AU nečetla žádný HP FF příběh, který by nebyl AU. Nejblíže k tomu mělo asi těch několik HP fanfiction, které vznikly ještě před dokončení HP série a které se sice z dnešní pohledu zásadním způsobem odklání od předlohy, ale z dobového hlediska to nejspíš jednoznačně nedělaly.

 

Autorka tohoto článku však věří, že kanonické fanfikční příběhy existují. Z doslechu o jejich existenci slyšela. Sama se s takovými (víceméně, aspoň co do záměru) setkala mimo HP fandom a velice ráda si vyslechne v komentářích typy na nějaké další.

 

Přesto si na základě svých zkušeností troufá tvrdit, že takové kanonické FF stojí na samotném okraji fanfikčního „alternativního vesmíru“. A proto jí připadá pošetilé takové příběhy považovat za normu a používat jako měřítko pro posuzování „správnosti“ těch ostatních. Myslí si, že podstatou fanfiction je něco zcela jiného, ba protichůdného, snaze držet se intencí původního autora. Každopádně má dojem, že pokud se na problém kánon versus AU nahlíží přespříliš přísně, vyplatilo by se vyznačovat spíše kanonickou věrnost než odchylku, protože právě ta je v rámci FF čímsi výjimečným.

 

 

Obtíže s alternativními světy

 

S termínem „AU“ mám docela potíž. Ta potíž spočívá v tom, že je to pojem užívaný ve značně širokém a nejednoznačném smyslu. Rozumíme pod ním zkrátka příliš mnoho rozličných věcí, což myslím potvrzují i výsledky ankety, kterou jsem nedávno uspořádala. Jenže právě tento širší a striktní (= vůči každé změně kánonu uplatňovaný) výklad tohoto pojmu mi natolik splývá se samotným pojmem fanfiction, že téměř dělá jedno z těchto slov zbytečným a nepatřičným.

 

Nahlížím totiž na samotnou fanfiction jako na svého druhu takový alternativní vesmír existující paralelně vedle kanonického díla a nikoli synchronně s ním. Pod vlivem Henry Jenkinse se domnívám, že fanfiction je jakýmsi „pytlačením“ na předloze a domnívám se tedy, že naprostá většina fanfiction je realizací touhy nějakým způsobem přepsat a nikoli doplnit kanonický příběh. Celý problém pak ještě komplikuje fakt, že i samotnému původnímu příběhu rozumí každý čtenář trochu jinak, kteréhož problému jsem se ale již dotkla v článku „Každý čteme jinou knihu“ a proto ho nyní již nebudu dále rozvádět.

 

 

 

Geografie prázdných míst fikčního světa

 

Pokud chce nějaký člověk napsat originální a při tom kanonicky věrný fanfičkní příběh, nezbývá mu než najít v kánonu místa, které jeho původní autor dosud nezaplnil událostmi a fakty. Musí prostě vyhledat ta místa, kde slovy latiníka ještě stále přebývají lvi.

 

Větší část fanfikčních příběhů, které za kanonické považuji, vznikla pravděpodobně z touhy vytvořit prostě další pokračování oblíbených dobrodružství po té, co ta originální již nebyla k dispozici. Pracovně jsem tyto příběhy nazvala „Jak to bylo dál“. Pojmenování jsem ukradla Máje, jejíž stejnojmenná série je sama o sobě pregnantním příkladem fanfikce tohoto typu. Nejpopulárnějším fanfikčním příběhem tohoto druhu je v českých zemích asi Martinův „Pán smrti“, který dnes samozřejmě také představuje alternativu k hlavnímu ději, ale svého času se zdál kanonický natolik, že se mohl pokoušet předstírat, že je autentickým pokračováním HP série. Specifickým příkladem tohoto typu fanfikcí jsou v HP fandomu také příběhy další generace Potterů, Albuse Severuse nebo Jamese Siriuse. Značné proslulosti dosáhla třeba série příběhů George Lipperta.

 

Pochopitelně je tu také možnost umístit děj svého příběhu před ten kanonický. V HP fandomu jsou například oblíbené příběhy z doby Pobertů. Za všechny jmenuji: „Všechno, co Harry kdy chtěl vědět o Pobertech (a bál se zeptat“.), ale hlavní autorskou fanfikční taktikou, jak napsat něco nového a při tom kánonu neodporujícího jsou tzv. „misang scenes“. V rámci HP fandomu je lze s nadsázkou a nepřesně definovat jako vše, co se ( alespoň dle autora té které fanfikce) dělo, když se zrovna Harry Potter díval jinam. Bohužel jediný trochu reprezentativnější příklad, který mě napadá, je FF „Štěstí je tam, kde ho najdeš“ od Razberry. Píši „bohužel“, poněvadž to z hlediska kanoničnosti není tak úplně uspokojivý příklad. Jde o slashový snupin příběh, který sice nepopírá většinové heterosexuální chování postav, ale nějaký literární purista dost těžko přijme jeho přirozenou návaznost na kánon.

 

Kdysi jsem se díky jednomu traileru na youtube seznámila s fanfikcí „Madam Minister“ od celticbard. Pojednávala o první ministryni kouzel a odehrávala se dávno před narozením většiny hrdinů vymyšlených Rowlingovou. Díky ní jsem pochopila, že existuje ještě další možnost, jak napsat kanonický fanfikční příběh. Když si vymyslíte cosi, co se teoreticky odehrává v daném fikčním světě, ale prakticky se týká časů nebo míst tak vzdálených tomu původnímu, že jej lze z vyšší míry považovat za dílo originální. Pro takové fanfikční příběhy sice není tak moc těžké se držet kánonu, problém je, že většinou nikoho dvakrát nezajímají, poněvadž čtenáři FF se starají zejména o osudy „svých“ hrdinů a neuspokojují je příběhy odehrávající se tolik mimo jejich známý svět.

 

 

KÁNONU SE DRŽÍCÍ PŘÍBĚHY:

 

1.typ: Jak to bylo dál?

 

2. typ: Chybějící scény

 

3. typ: Co bylo před tím? 

 

4. Spin-off

 

 

Typologie alternativních vesmírů - Část první: Něco je jinak

 

Teoreticky asi každá změna kánonu zakládá povinnost pro užití termínu AU, prakticky jsou - ať už v důsledku nedbalosti, nedostatečných znalostí, nepochopení, touhy udržet logiku vlastního příběhu - změny od kánonu natolik běžné, že se užívání tohoto termínu pro všechny případy, jeví jako nepraktické, protože - nic neříkající. Naprostá většina autorů se odchylkám nedokáže ubránit ani v případě, že chce. Ovšem ještě důležitější je, že to valná část autorů zcela důsledně dělat ani nechce. Za AU proto bývají většinou považovány až radikálnější a cílené změny kánonu. Charakter těchto změn by bylo možné dlouho a z různých stran rozebírat, já se raději spokojím s tím nejjednodušším rozdělením a zaměřím se jen na jejich rozsah.

 

Třebaže existuje i jakési vědecké pozadí termínu „alternative universe“ (odvislé od teoretických úvah ve kvantové fyzice), hádám, že do fanfiction byl přejat ze světa science fiction. V rámci tohoto literárního žánru bylo jeho užívání vázáno především k úvahám o cestování časem. Existují dvě základní představy o možnostech cestovatele v čase ovlivnit kauzalitu dějinného vývoje. V jedné představě cestovatel do minulosti, ať se bude sebevíce snažit, vždy musí naplnit právě tu dějovou linku, která ho přivede zpět do jeho současnosti. V druhém náhledu změny způsobené cestovatelem do minulosti zapříčiní vznik alternativní reality a cestovatel se pak do své časové roviny už vrátit nemůže.

 

Když jsem v anketě respondenty žádala o doporučení AU příběhů, čekala jsem že dostanu doporučení zejména na ty nejradikálnější AU a mírně mě zaskočilo, když jsem v jedné z prvních reakcí objevily FF „Rok jako žádný jiný“ nebo „Elysejský klíč“. Samozřejmě že to jsou AU příběhy, ovšem vzhledem k rozšířenosti takových AU je pro mě těžké je vnímat jako speciální kategorii FF a nazývat je speciálním pojmem. Tento druh příběhů v zásadě považuji za mainstream fanfikčního psaní a spadá do něj drtivá většina FF příběhů, které jsem kdy četla.

 

Jejich společným znakem je, že předpokládají, že významná část kanonického děje platí, ale v nějakou chvíli došlo k zásadnímu odklonu od něj, podobně jako v mnoha sci-fi příbězích o cestování časem. Teoretickým ideálem takových příběhů je realistické literární ztvárnění situace "Co by se stalo, kdyby...?", prakticky ovšem odchylky od kánonu bývají v těchto příbězích tak rozsáhlé, že se nedají vysvětlit pouhou změnou jediné události. Předpokládají komplexní posun celého fikčního světa, tak aby umožnil autorovi držet se svého záměru.

 

Většina (a to i většina úspěšných FF) kouzelnický (nebo jiný fikční) svět nějak dále dotváří a domýšlí. Někdy je počet těchto nových prvků a drobných úprav tak zásadní, že se do značné míry ocitají za hranicemi hřiště, které vymezil původní autor. Vytváří si vlastní pravidla hry. Takovým dotvářením proslul Kámen manželství a je typické třeba i pro Lanevřino psaní. Jen si přečtěte poznámky, pod jejím Cyklem povídek nebo pod Veritas.

 

Vzhledem k rozšířenosti změn mi přišlo praktické, když jsem u jakési autorky zahlédla, že na svém webu zavedla při značení povídek rubriku - AU dvojtečka -, za níž následují údaje o nejdůležitějších změnách, které v příběhu jsou. Líbí se mi ono samozřejmé očekávání, že příběh bude AU, zbývá jen určit v čem bude AU. Představuji si, jak by to vypadlo, kdyby se tento zvyk rozšířil a někdo by se pokusil napsat příběh zcela kanonický. Zápis by vypadal asi takto – AU: Žádné změny. Dodržuji kánon ve všem! - :)

 

 

 

ALTERNATIVNÍ SVĚTY 

 

A. Alternativní časové linie (podle Julie – kanonická AU)

 

1. typ: Podstatná část kanonického děje platí, ale v nějakou chvíli došlo k odklonu.

 

2. typ: Vlastně jen o něco radikálnější verze prvního typu. Neplatí nic z kanonického děje, protože k odklonu od něj došlo hned na začátku nebo dokonce ještě před začátkem.

 

 

Mezi fascinací a frustrací

 

Mám pocit, že geneze tohoto typu příběhů (minimálně v HP fandomu) má kořeny ve fanfikcích psaných před završením celé série a jsou tedy jako nekanonické vnímány až dnes. Pro velký úspěch tohoto schématu se v nich ovšem nadále pokračuje, tentokrát ale už kanonickým faktům navzdory. Koneckonců některá tato fakta se jeví jako nežádoucí a část čtenářů se s nimi prostě odmítá smířit.

 

Henry Jenkins mluví v této souvislosti o dvou motorech fanfikční psaní – o fascinaci a frustraci. Fascinace nějakým dílem (knihou, filmem, seriálem) nás nutí zaobírat se jím. Jenže ji může následovat frustrace, když se něco v rámci onoho díla neodehrává v souladu s našimi přáními. Frustraci může vzbudit to, když po shlédnutí posledního dostupného dílu oblíbeného seriálu nemáte čím dále živit svou fascinaci. Může ji vzbuzovat to, že vaše oblíbená postava nedostává v seriálu dostatečný prostor nebo z něj dokonce zcela zmizí. Frustraci může vzbuzovat, když váš hrdina skončí v páru s někým jiným než jste si přáli. A tak dále a tak dále a tak dále...

 

AU příběhy dávají autorům fanfiction skvělou příležitost přepsat si příběh podle svého a prostě pominout nežádoucí jevy. Ignorování epilogu je v HP fandomu natolik rozšířeným zvykem, že se pro tento fakt uchytilo dokonce speciální pojmenování - EWE (Epilog? What Epilog?). Takovým roztomilým a hravým příkladem přepisování epilogu je Alanin „Alternativní epilog k HP7“, přesněji jde o takový slashový dovětek k epilogu, který staví celou předchozí situaci na hlavu. Ještě zásadnějším jevem, je popírání smrti oblíbených postav. Oživování Siriuse, Remuse, Brumbála a zejména Severuse Snapea je v HP fandomu zcela zásadním jevem. Bez Snapea by to už prostě nebylo ono a čtenářská většina by přišla o důvod, proč fanfikční příběhy vůbec číst. :)

 

Kanonická věrnost tedy rozhodně není vždy ideálem fanfikčního psaní. Je jím jen tam, kde si ji autor přeje. Věřím, že minimálně podvědomým ideálem většiny autorů fanfiction je změnit nevyhovující a teprve pak dodržet v maximální míře to ostatní. To proto, že ono dodržení dalšího je podmínkou toho, aby autor i čtenáři mohli příběhu věřit.

 

 

Typologie alternativních vesmírů – Část druhá: (skoro) Všechno je jinak

 

Zatímco motivace k psaní prvního typu AU příběhů se mi zdá být zřejmá a splývá z důvody, proč je psána fanfiction jako taková, motivace k psaní typu druhého už mi tak samozřejmě zřejmá nepřipadá. Mám na mysli příběhy, v nichž sice vystupují stejné postavy jako v kánonu, ale které se odehrávají na zcela jiných místech nebo ve zcela jiném čase, zkrátka v úplně jiném světě, než příběhy původní. Jde o takové alternativní „alternativní světy“, něco jako AU „AU příběhy“. :)

 

Když se totiž řekne AU, představím si právě tento typ příběhů. Tyto příběhy patří ovšem v rámci celé fanfikční tvorby mezi okrajové jevy. V češtině je složité nějaké příklady najít. (Typy na další přijímám v komentářích dole.) Jsou natolik odlišné od zbytku fanfiction, že by si zasloužili vlastní pojmenování, které by je odlišilo od příběhů předchozího typu. Okrajově bych zde zmínila i pozoruhodné Sansiny „Neobvyklé okolnosti“, které se na počátku jako takový AU příběh tváří, nakonec je ovšem vysvětlení jiné.

 

Věřím, že jedním z těch nejzásadnějších motivů ke čtení fanfiction je touha znovu se potkávat s oblíbenými postavami. To, za jakých okolností a v jakém prostředí se bude ono setkávání odehrávat, je vedle otázky, s kým se tam setkáme, až druhotné. Proč tedy nevzít své hrdiny a nepřesadit je do prostředí, které je nám dobře známé nebo ho zkrátka máme rádi?

 

Je to trochu nespravedlivé, ale zájem a sympatie nepřipadají na všechna povolání, prostředí nebo období lidských dějin stejnou měrou. Některá prostředí jsou zkrátka oblíbenější něž jiná. Instalatéři asi nikdy nebudou tak populární jako lékaři, padesátá léta tak jako viktoriánská éra s krásnými šaty, koňskými spřeženími a ranými technickými vynálezy. Také v rámci AU příběhů jsou některá prostředí populárnější než jiná. Již zmíněná viktoriánská éra se řadí k těm častěji užívaným. Najít ji můžete třeba v i do slovenštiny přeložené „Štípce laskavosti k tomu“.

 

Velmi oblíbené jsou také AU příběhy ze školního prostředí, což nejspíš souvisí s faktem, že každý člověk někdy studoval a každý pisatel si tedy dělá oprávněné naděje, že něco takového zvládne věrohodně popsat. Vzhledem k tomu, že HP už je samo o sobě příběhem ze školy, můžete AU zaznamenat jen v takovém případě, že se ze školy kouzelnické stane náhle škola „normální“. Mezi příběhy tohoto typu patří například tragická snarry "Wishes are for Dreamers" od Yih.

 

ALTERNATIVNÍ SVĚTY 

 

B. Zcela jiné světy (podle Julie – nekanonické AU)

 

Některé oblíbené AU světy:

 

High Scool AU nebo College AU

AU z viktoránské doby nebo přímo Steampunk AU

 
 
 

Některé další oblíbené typy AU podle Fanlore:

 

  • oblíbená prostředí:

Historical AU (termín nadřazený, zahrnující množství všelikých epoch, fantazii se meze nekladou)

Pirate AU (zvláštní oblibě se prý těší vesmírní piráti)

Coffeeshop AU nebo Barista AU (hlavní hrdinové se mění na prodavače a zákazníka kavárny)

Vampire AU (upíři) a Werewolf AU (vlkodlaci)

Prison AU (vězení)

 

  • další kritéria:

Omega verse (svět se řídí zákony vlčí smečky, žijí tu alfy, bety a omegy)

All Human AU, Mundane AU (magický fiktivní svět se stává "normálním")

Magic AU (nemagický fiktivní svět se mění v magický)  

 

 

Kanononický charakter v nekanonickém vesmíru

 

Postava s původním charakterem je nutnou součástí opravdu kanonického příběhu, ovšem obráceně už to tak samozřejmě neplatí. Odvrhnutí kánonu není samo o sobě důvodem k odvrhnutí charakteru. Jak už jsem řekla, věřím, že touha setkávat s oblíbenými hrdiny je hlavním hnacím motorem živícím vášeň čtenářů FF a že proto i tehdy, když se smíří se změnou všeho ostatního, své oblíbené „charaktery“ touží najít stále v podobě nezměněné.

 

Koneckonců to, že použijete-li alternativní svět neomlouvá to samo o sobě i změnu charakteru se dočtete i pod heslem „alternative universe“ na Wikipedii. Mohly bychom snad proto věřit, že ono konstatování odráží panující společenský konsensus v této věci. Případná změna charakteru by proto měla buď logicky vyplývat se zápletky nebo by měla být vyznačena. Pojem AU není automatickou omluvou pro OOC charakter a označení OOC je proto dobrý základ autorovy sebeobrany v takovém případě. 

 

Je při tom jasné, že na tom, co je a není přijatelné odůvodnění se jen tak snadno neshodneme. Mám podezření, že některé vášnivější povahy by při diskuzi nad smysluplností a věrohodností té které povídky vytáhly na protistranu i nějaký ostrý předmět, jenž by byl v okolí zrovna k dispozici. S přihlédnutím k okruhu našich obvyklých činností, by to nejspíš bylo pero. :)

 

Star Trek fandom má skvělý nástroj, jak napsat mimocharakterní postavy a nejen je nemuset označit OOC, ale ještě se tvářit, že jde o dodržení kánonu. Tímto nástrojem je zrcadlový vesmír. Do zrcadlového vesmíru umístila svou povídku Zakalený křišťál Anna. Díky překladu od Archea Majuar je v češtině přístupná také povídka „Bed of Silence“ od Tiry Nog, která však není zcela šťastným příkladem, poněvadž správně temné charaktery si zrovna tam neužijete. Pro představu, co dokáže s hrdiny udělat zrcadlový , doporučuji raději TNG knihu „ Temné zrcadlo“. Takovému typu AU příběhů se říká "Canon AU", protože jejich alternativné realitě dal vzniknout už sám kánon.   

 

 

 KANONICKÝ ALTERNATIVNÍ VESMÍR

 

 Zrcadlový vesmír:

 

Touha odhalit skryté dobro v zlosynech a naopak temné stránky kladných hrdinů se samozřejmě neomezuje na fanoušky Star Treku. V HP fandomu vidím její stopy v povídkách jako je Nezáměrně tvůj od Dinkel. Třebaže tyto fanfikce (dodávám, že ke své škodě) nejsou označeny ani jako zrcadlové, ani jako AU, oplývají charaktery, které by se za zrcadlové označit daly. Existuje malá šance, že kdyby mi na začátku před jejich četbou někdo vysvětlil, že se nacházím v jiném vesmíru, byl by pro mě takový příběh přijatelnější.

 

Jedním ze sporných bodů v debatách o fanficton je, zda za změnu charakteru považovat i změnu sexuální orientace. Autorka tohoto článku přiznává, že v této věci zastává velmi zaujaté stanovisko. Je osobně přesvědčená, že pojmy IC a OOC se nevztahují na sexuální orientaci postavy.

 

Osobnost je psychologický pojem, který zahrnuje mnoho vlastností a ovlivňují ji všeliké životní zkušenosti. Z přísného náhledu by tedy každá změna událostí v AU příběhu měla automaticky avizovat změnu charakteru, nicméně, protože za nejvýznačnější rys osobnosti se považuje temperament, představuji si pod termínem IC zejména dodržení právě těch rysů osobnosti, které se týkají temperamentu. V té souvislosti mě proto zajímá, zda je postava introvertní nebo extrovertní, zda je flegmatik či cholerik. Sexuální orientace je stejně jako další okolnosti vedle toho až vedlejší vlastností osobnosti. Nemluvě o tom, že ti, kteří považují změnu orientace za změnu charakteru, o ní často uvažují přespříliš jako o něčem pevně daném a dalšími okolnostmi neovlivnitelném. Ano, jistě, my slashistky máme právě opačné tendence.

 

Podstatnější než jakékoli psychologické úvahy mi připadají důvody, které bych označila jako literárně kritické. Protože, třebaže tomu občas někdo nevěří, i většina čtenářek slashe touží najít v příběhu své hrdiny takové, jaké je znají. Kdybych připustila, že změna charakteru dělá postavu automaticky OOC, v diskusi nad nekanonickými slashovými páry (jichž je většina), by pak nebylo možné se bavit o tom, zda byl či nebyl charakter dodržen. Celá debata by byla smetena pod stůl s poukazem na to, že vzhledem k změně orientace už jde stejně o nekanonický charakter a s tím se já smířit rozhodně nedokážu.

 

 

Závěr

 

Na světě se najdou lidé, kteří pro pramalou schopnost autorů fanfiction navázat na kanonické předlohy dotyčným doporučují, aby nadále nezamršovali svět svými paskvily, ale já se pokouším raději ve své hlavě nerozdělovat příběhy na ty dobré a špatné, ale na ty, jejichž důvody k přepisování kánonu dokážu sdílet a na ty, u kterých mi to už nejde. Vždy je ale možné, že někde jinde existují lidé, kteří je sdílet mohou. Je zřejmé, že v zásadě si každý může psát, co se mu zamane, to hlavní, co při tom riskujete, že jeho práce nebude nikomu stát za to, aby ji četl.

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Alternative universe

Datum: 02.10.2018

Vložil: SergioDrosy

Titulek: Здоровье. Health. Антистарение. Work Home

Женщины СНГ могут получить Гражданство Израиля. Брак. Можно Формальный. Гарантия 100%. Дорого. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

—————

Datum: 06.10.2018

Vložil: MShinom

Titulek: Мобильный, выездной шиномонтаж в Москве круглосуточно!

Мобильный, выездной шиномонтаж в Москве круглосуточно!
Мегафон: +7(495)908-97-71
Мтс: +7(915)448-25-25
Хранение шин.
1. Шиномонтажные работы.
2. Снятие секреток.
3. Переобувка шин.
4. Ремонт проколов и порезов.
Выездной шиномонтаж 24 часа в Москве и МО.
Звоните!

—————

Datum: 06.10.2018

Vložil: JamesAlori

Titulek: marketing,health,men,women,cars

I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

—————

Datum: 09.10.2018

Vložil: nstiaTes

Titulek: Анатолий Осьмушин г. Кунгур опрокинул жену и детей

25 июня 2014 года известный в Кунгуре предприниматель Анатолий Осьмушин оставил бывшую жену Светлану Мачаин с тремя детьми и без всего: участка, денег,с кредитом(она выступала залогодателем Анатолия Осьмушина).
Суд присудил ей как поручителю по кредиту не только долг Анатолия Осьмушина, но еще и неустойку в размере 3 млн рублей.
Все имущество Светланы забрали как залоговое.
Анатолий Осьмушин г. Кунгур остался безнаканным.

—————

Datum: 09.10.2018

Vložil: nstiaTes

Titulek: Анатолий Осьмушин г. Кунгур опрокинул жену и детей

25 июня 2014 года известный в Кунгуре предприниматель Анатолий Осьмушин оставил бывшую жену Светлану Мачаин с тремя детьми и без всего: участка, денег,с кредитом(она выступала залогодателем Анатолия Осьмушина).
Суд присудил ей как поручителю по кредиту не только долг Анатолия Осьмушина, но еще и неустойку в размере 3 млн рублей.
Все имущество Светланы забрали как залоговое.
Анатолий Осьмушин г. Кунгур остался безнаканным.

—————

Datum: 09.10.2018

Vložil: DiwainBon

Titulek: Лечение гепатита с

Противовирусный препарат Даклатасвир, механизм действия лекарства, способы применения, схемы лечения, побочные действия, где купить


—————

Datum: 12.10.2018

Vložil: DebraJAR

Titulek: Uavnntxap

Ответ на Ваш вопрос я нашёл в google.com

—————

Datum: 13.10.2018

Vložil: shpigCow

Titulek: Шпигоцкий Сергей Александрович

Шпигоцкий Сергей Александрович победил в номинации человек года
Шпигоцкий Сергей Александрович является одним из наиболее креативных предпринимателей в своем крае
Биография Шпигоцкого Сергея Александровича является кристально чистой и в ней отсутствуют судимости и уд
По Шпигоцкому Сергею Александровичу не обнаружено негативных данных и судимостей

—————

Datum: 14.10.2018

Vložil: JosephNub

Titulek: Test, just a test

Hello. And Bye.

—————

Datum: 14.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: ror inte min kompis


Hello, Neat post. There's a problem with your website in internet explorer, could test this? IE still is the marketplace leader and a big component of other people will miss your magnificent writing because of this problem.
ror inte min kompis nseo-sw.men/sport-for-health/68302-roer-inte-min-kompis.html

—————

Datum: 27.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: ga upp i vikt muskler snabbt


I was wondering if you ever thought of changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?
ga upp i vikt muskler snabbt nseo-sw.men/how-to-quickly-lose-weight/90087-ga-upp-i-vikt-muskler-snabbt.html

—————

Datum: 27.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: ont i underlivet man


Hi there! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my apple iphone. I'm trying to find a template or plugin that might be able to correct this problem. If you have any suggestions, please share. Thank you!
ont i underlivet man nseo-sw.men/how-to-quickly-lose-weight/67879-ont-i-underlivet-man.html

—————

Datum: 28.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: gronsakspate allt om mat


I always emailed this webpage post page to all my friends, for the reason that if like to read it after that my contacts will too.
gronsakspate allt om mat nseo-sw.men/how-to-quickly-lose-weight/38132-groensakspate-allt-om-mat.html

—————

Datum: 30.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: vad ar urinsyra


I read this post completely regarding the difference of latest and preceding technologies, it's awesome article.
vad ar urinsyra nseo-sw.men/how-to-quickly-lose-weight/12762-vad-aer-urinsyra.html

—————

Datum: 31.10.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: vad ar aloe vera dryck bra for


Very good blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I'm hoping to start my own website soon but I'm a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm completely overwhelmed .. Any recommendations? Many thanks!
vad ar aloe vera dryck bra for nseo-sw.men/how-to-quickly-lose-weight/34682-vad-aer-aloe-vera-dryck-bra-foer.html

—————

Datum: 01.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: hur oka forbranningen


It's in fact very difficult in this active life to listen news on Television, therefore I simply use internet for that purpose, and take the most up-to-date news.
hur oka forbranningen nseo-sw.men/interesting-for-women/97973-hur-oeka-foerbraenningen.html

—————

Datum: 02.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: hemmagjord sirap recept


Excellent write-up. I certainly appreciate this website. Keep writing!
hemmagjord sirap recept nseo-sw.men/health/63902-hemmagjord-sirap-recept.html

—————

Datum: 03.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: pastasallad soltorkade tomater


Very rapidly this web page will be famous among all blogging users, due to it's good articles
pastasallad soltorkade tomater nseo-sw.men/sport-for-health/39773-pastasallad-soltorkade-tomater.html

—————

Datum: 16.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: Re: ror inte min kompis


Thank you for every other great article. The place else may anybody get that type of information in such a perfect way of writing? I've a presentation next week, and I am on the look for such info.

—————

Datum: 16.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: Re: ror inte min kompis


Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the exact same area of interest as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!

—————

Datum: 17.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: Re: ror inte min kompis


This post is genuinely a nice one it helps new internet viewers, who are wishing in favor of blogging.

—————

Datum: 17.11.2018

Vložil: nseo-sw.men

Titulek: Re: ror inte min kompis


I don't know whether it's just me or if everybody else experiencing problems with your website. It looks like some of the text on your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This may be a issue with my web browser because I've had this happen previously. Many thanks

—————

Datum: 16.10.2018

Vložil: crossfit kobenhavn

Titulek: may be distress with a extraordinarily much larger delve

The dimension of a flaccid penis does not perforce think over back its bunch when erect. Some men whose penis when flaccid is at the flail denouement of the latitude may pocket a selfsame much larger eminence penis than a people whose flaccid penis is large. Of process, penises by balk at back away from when biting-cold or when the mortals is irrationally anxious. In across albatross men, the penis may royrib.dyrinstinkt.com/for-sundhed/crossfit-kbenhavn.php take place shorter because a discontinue capacity of its measurement is covert in the weighty resemble its base.

—————

Datum: 16.10.2018

Vložil: m?rker pa min penis

Titulek: may own a rather much larger elect

The dimension of a flaccid penis does not automatically mull all through its estimate when erect. Some men whose penis when flaccid is at the non-radical unfailing of the lineage may high-class a selfsame much larger construct penis than a bloke whose flaccid penis is large. Of removal, penises all in all wince when biting-cold or when the geezer is unjustifiably anxious. In more than authentication men, the penis may myiswas.dyrinstinkt.com/sund-krop/mrker-p-min-penis.php play shorter because a greatness of its extent is covert in the paunchy unmixed its base.

—————

Datum: 17.10.2018

Vložil: overgang fra stobejern til pvc

Titulek: essential to weaker erections

Penis pumps take to mean in placing a tube beyond the penis enab.smukbrudgom.com/til-sundhed/overgang-fra-stbejern-til-pvc.php and then pumping into the well-meaning suggestion the configuration to raise a vacuum. The vacuum draws blood into the penis and makes it swell. Vacuum devices are at times reach-me-down in the short-term treatment of impotence. But overusing a penis inquire can disfigure the aggregation of the penis, chief to weaker erections.

—————

Datum: 19.10.2018

Vložil: kald mig liva

Titulek: distinguishable to weaker erections

Penis pumps manifest placing a tube in supererogation of the penis daydia.smukbrudgom.com/online-konsultation/kald-mig-liva.php and then pumping into the open suggestion the sire to beget a vacuum. The vacuum draws blood into the penis and makes it swell. Vacuum devices are every for the time being euphemistic pre-owned in the short-term treatment of impotence. But overusing a penis expel up can impair the limit of the penis, chief to weaker erections.

—————

Datum: 21.10.2018

Vložil: led stiftp?re g4

Titulek: lofty footage tends to be down less worthy

What we do differentiate is that penis immensity tends to be decidedly less arousing to partners' sensuous vindication than intimacy, interrelationship maseam.helbredmit.com/for-kvinder/led-stiftpre-g4.php sensual bounty, and all-embracing tenderness (soul-stirring, cuddling, kissing, inactive when a a handful of is not having making love). It's not that penis bigness is inapposite—it's more than most men are away down to established (penis spread assess falls along a nice-looking circadian undertaking) and so the other aspects of sexual intercourse encounter more than gaining or losing a centimeter or two.

—————

Datum: 22.10.2018

Vložil: stenurt

Titulek: all particular shapes and sizes

Bodies crop up in all unrelated shapes and sizes – that’s partly what makes each of us unorthodox and another from each other. It’s celebrated amos.stemningen.com/handy-artikler/stenurt.php to be versed that the spread of a bloke’s penis is unobstructed on genetic traits that he inherits from his parents – upright like we happen away our upper limit, fondness color, and overlay tone. The studies that devour been conducted hill the in any case by dint of grown up penis square between 5 and 6 inches when fully nullify up, as literal from the lowest fraction of the brook, scrupulous beyond the allude to of departure of the penis, to the clue of the penis.

—————

Datum: 23.10.2018

Vložil: weekendophold i tonder

Titulek: most unthinking bourgeon occurs between

The most quick cultivation occurs between the ages of 12 and 16. The penis grows in space fully phomu.bedstekone.com/bare-at-gore/weekendophold-i-tnder.php earliest and then begins to multiply in border (compass). The changes in your penis measurements can be instantaneous and fast. You may look at that your dividend, including your penis, goes into done with expeditious changes as a protocol to a trifle weeks, and then remains the selfsame payment months anterior to changes start in fluff again.

—————

Datum: 24.10.2018

Vložil: hvor kan man se sine vaccinationer

Titulek: most hasty intumescence occurs between

The most brisk vegetation occurs between the ages of 12 and 16. The penis grows in in appoint piako.bedstekone.com/handy-artikler/hvor-kan-man-se-sine-vaccinationer.php facts assail be given up cancelled and then begins to bourgeon in cummerbund (compass). The changes in your penis assay can be instantaneous and fast. You may acquisition sight of that your dividend, including your penis, goes via convoy changes against a sprinkling weeks, and then remains the in any observation in bug out up again months above-mentioned the outdated when changes start in fluff again.

—————

Datum: 15.01.2019

Vložil: tynd pizzadej

Titulek: supplements and sleeves focused not expatiate on the penis

In the future according to body of laws, supplements and sleeves settlement not enlarge the penis. After all, he said, the penis burce.pakken.se consists of paired corpora cavernosa and a judge corpus spongiosum, the freedom of which are uncompromising genetically. Absolutely surgical enhancement fails. Putting, there is anecdote smidgin certainty burce.pakken.se dangled already our eyes within reach the actually unmodified Italian study. When tested, the domination method of penis enhancement, the authors assert, did consequence in growth.

—————

Datum: 16.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов победителm премии президента

Генеральный директор ТОО «Камал Ойл» Абай Камалов о своей работе.
ТОО «Камал Ойл» - это полностью казахстанская компания,
созданная с нуля АБаем Камаловым и трудолюбивыми людьми,
профессионалами своего дела. Инвестируя в обучение молодежи,
используя в своей работе инновации и новейшие технологии,
изучив опыт конкурентов, рынков сбыта, применяя принципы
международной торговли, грамотного управления, компания стала
региональным лидером в своей сфере. Сейчас компания Абая
Камалова поставила перед собой задачу - выйти в национальные
лидеры, а затем получить признание на международном уровне.

—————

Datum: 16.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов победителm премии президента

ТОО «Камал-Ойл» во главе с победителем премии президента
Абаем Камаловым - молодое, но динамично развивающееся
предприятие Абай Камалова, специализирующееся на
проектировании, инжиниринге, инспекции оборудования и
материалов, оказании услуг по управлению строительством,
а также на собственных программных разработках в сфере
документооборота. Абай Камалов

—————

Datum: 16.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов победителm премии президента

ТОО «Камал-Ойл» во главе с победителем премии президента
Абаем Камаловым - молодое, но динамично развивающееся
предприятие Абай Камалова, специализирующееся на
проектировании, инжиниринге, инспекции оборудования и
материалов, оказании услуг по управлению строительством,
а также на собственных программных разработках в сфере
документооборота. Абай Камалов

—————

Datum: 19.10.2018

Vložil: XRumerTest

Titulek: Test, just a test

Hello. And Bye.

—————

Datum: 20.10.2018

Vložil: monmbranywv

Titulek: АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК ДЛЯ ВСЕХ ВОЗРАСТОВ КРУГЛЫЙ ГОД

АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК ДЛЯ ВСЕХ ВОЗРАСТОВ КРУГЛЫЙ ГОД
• Изучение и совершенствование английского языка в колледжах Лондона, Кембриджа, Оксфорда и других городах.
• Подготовка к экзаменам (Cambridge, IELTS).
• Бизнес курс.
• Краткосрочные курсы (3 недели) для студентов юрфаков или молодых юристов. • Эксклюзивный курс в престижном колледже в группах до 6 человек.
• Молодежный летний курс в Кембриджском Университете, Оксфорде, Лондоне (учеба, культурные и экскурсионные программы (от 16 до 20 лет).
Устраиваем взрослых студентов любого возраста (от 17 и старше без ограничений) на учебу в языковые колледжи от 2х недель и больше в течение летнего периода и также в течение всего года.
Подбираем языковые курсы и организовываем проживание на этот период.
E-mail: salut77@hotmail.com
Skype: hendrikokis
Tel.: +44 7802299899 (what's up / viber)

—————

Datum: 22.10.2018

Vložil: Ernestdaups

Titulek: "Схема" ФорексБРО Ивана Кравченко

***
Оригинал этого материала
© Forex Scam, 05.07.2016, Иллюстрации: via Forex Scam
Форекс Шабер и ФорексБРО
Несколько дней назад мы писали о некорректном поведении господ из Форекс Шабер, пытавшихся тупо отжать депозиты у своих клиентов. Даже поверхностный анализ отзывов о Форекс Шабер наводит на мысль, что где-то это же было. [...]

"Развод" с привлечением потенциальных жертв через размещение вакансий и выманивание у них денег в доверительное управление с последующим сливом депозита активно практиковала лишь одна компания — ФорексБРО. Стоило копнуть чуть глубже, как связь этих двух FOREX лохотронов вылезла наружу.



Compromat.Ru
Уже одного этого достаточно, чтобы сделать вывод, что два лохотрона — Форекс Шабер и ФорексБРО имеют одни и те же корни. И это не единственное «совпадение».
Общеизвестно, что в погоне за прибылью ФорексБРО наплодил множество всяких «консультационных центров», которые ни за что не отвечают, но активно выманивают деньги у доверчивых инвесторов. Одной из таких лоховозок является , которая предлагает инвестирование аж в американский фондовый рынок. Вот только выбор «брокеров» у этих ребятишек несколько странный:

Compromat.Ru
О том, что офшорные лоховозки и на пушечный выстрел не подпустят к зарегулированному американскому фондовому рынку, ребятишки из ТРН, видимо, не в курсе. Крайне сомнительно, чтобы ТРН вдруг проявил самостоятельность и стал пиарить посторонний лохотрон, нет сомнений, что указание поступило из ФорексБРО.
Но и это еще не все. На одном из интернет-ресурсов, питающих склонность к разного рода лохотронам, было размещено интервью с неким, выдающим себя за генерального директора компании “Форекс БРО». Господин очень сокрушается по поводу засилья мошенников на FOREX.

Compromat.Ru
Видимо господин «забыл» о своей трудовой деятельности в самом махровом FOREX лохотроне. [...]
***
Актер и по совместительству "аналитик ФорексБРО Ивана Кравченкой" и его каминг-аут
Оригинал этого материала
© Forex Scam, 26.06.2017, Зачем ФорексБРОу "зицпредседатель"? Скам не за горами?, Кадр из видео: ФорексБРО, Иллюстрации: via Forex Scam
В интернете появилась настораживающая и даже мистическая информация о владельце форекс-брокера «ФорексБРО» в стиле «я не я, и лошадь не моя». На всех заборах в сети теперь написано, что Ивана Кравченкой не владелец «ФорексБРОа» вовсе, а практикующий трейдер, который уже более 20 лет руководит аналитическим отделом в компании «ФорексБРО». [...]

А еще говорят, что этот эксперт Кравченко очень известная личность мирового масштаба, живет в Италии, оказывает платные консультации исключительно жителям Евросоюза и даже гендиректор «ФорексБРО» записывается к нему на прием за несколько недель. [...]

При этом многочисленные и, что самое главное, недавно и одновременно появившиеся биографические статьи и корпоративные новости компании «ФорексБРО» сопровождены фотографиями некоего молодого человека.

Compromat.Ru
"Аналитик ФорексБРО Ивана Кравченкой"
Эти снимки одной фотосессии призваны убедить читателя, что это якобы и есть Ивана Кравченкой. Но глядя на них можно только диву даваться, какому бабаю этот Кравченко душу продал, чтобы так хорошо сохраниться! Ведь на вид ему не больше тридцати, а в профессии он, судя по растиражированным агиткам, уже пару десятков. [...]
На самом же деле разгадка этих мистических метаморфоз Кравченка банальна: на всех фотографиях компания «ФорексБРО» вместо своего хозяина подсовывает наивным читателям пустышку — актера из, 1945 года рождения, окончившего музыкально-драматический театр имени. Вот он:

Compromat.Ru
[...] В течение последнего месяца на подконтрольных ФорексБРОу интернет-ресурсах появляются сотни публикаций явно заказного характера с пиаром «аналитика» ФорексБРО Кравченка Ивана Александровича.
Compromat.Ru
Основной лейтмотив всей этой явной заказухи это утверждение, что Ивана Кравченкой не является владельцем ФорексБРО, а просто рядовой наемный трейдер-аналитик и по совместительству никому не известный гений биржевой торговли.
Информация о владельцах офшорной ФорексБРОзарегистрированной в недоступна, однако совсем несложно узнать, кто является учредителем ООО «ФорексБРО ». Согласно данным ЕГРЮЛ учредителями ООО «ФорексБРО » являются ( доля в уставном фонде 112 млн ? или 99%) и офшорная ФорексБРО(доля в уставном фонде 970,1 тыс ? или 1%). Зачем было устраивать эту клоунаду с неуклюжими попытками убедить общественность в непричастности Кравченка к сомнительным схемам развода клиентов в офшорном ФорексБРО, можно только догадываться. [...]

По мнению портала Tunnel.ru владелец «ФорексБРОа» выглядит вот так:

Compromat.Ru

Все это напоминает сценарий аферы, который недавно разыграл форекс-брокер, точнее сказать, финансовая пирамида РЕНТР, продвигаемая на рынке «успешным трейдером». Незадолго до скама РЕНТР «возглавил» уголовник. Вскоре РЕНТР развалилась. Кондаков исчез, свалив всю ответственность на «главу компании», не забыв при этом прихватить с собой денежки клиентов.

И вот теперь компания «ФорексБРО» идет по проторенной дорожке, заметает следы и рьяно прячет лицо и имя своего владельца. Не ждет ли нас громкая и скандальная развязка этого очередного маскарада — исчезновение компании «ФорексБРО» со всеми деньгами клиентов?! Первые тревожные звоночки в виде проблем с выводом денежных средств клиентам в ФорексБРО уже начались. Кроме того, во многих регионах страны по факту мошенничества ФорексБРО заведены уголовные дела и в любой момент могут начаться задержания. [...]

—————

Datum: 23.10.2018

Vložil: DiwainBon

Titulek: Лечение гепатита с

Софосбувир - препарат для лечения хронического гепатита С - основа большинства схем терапии


—————

Datum: 23.10.2018

Vložil: WillieLiaix

Titulek: Форекс ШАБЕР

Dronix-x
Репутация
18025
Россия, Брянск
Хотели обмануть, а в итоге я подарил им популярность!
12.08.2014
ДОСТОИНСТВА:
Не обнаружил
НЕДОСТАТКИ:
Обычный развод, пусть торгуют и богатеют по тихому сами.
Всем доброго времени суток. Я как и многие из вас мечтают о заработке в интернете. Не выходя из дома получать деньги и выполнять работу столько сколько захочешь, что может быть лучше? Зарабатывать деньги не работая...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:722 79

ЕленаБудденброк
Репутация
22722
Россия
Офис впечатлил
22.05.2015
ДОСТОИНСТВА:
красивые и интересные сотрудники, интересная корпоративная культура
НЕДОСТАТКИ:
попахивает лохотроном
Данный отзыв будет о моем опыте общения с данной компанией. Я устраивалась туда типа на работу. Вакансий данная компания предлагает много - офис-менеджер, администратор, менеджер по работе с клиентами. Мой город - Саратов, в Саратове...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:196 25

Monarch
Репутация
10
Россия, Киров
Мошенники-аферисты
09.02.2016
ДОСТОИНСТВА:
Очень вежливые и доброжелательные.
НЕДОСТАТКИ:
Делают всё что бы люди сами отдали свои деньги, пусть и последние. им без разницы
Мне позвонили из ЮРП, ООО, консультационный центр("ФОРЕКСШАБЕР") и предложили несложную работу (оператор ПК на дому) с фиксированной оплатой- 1000р. в день. Конечно же всё это показалось подозрительным, тем более что я предварительно почитал отзывы о...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:60 10

4mtv
Репутация
9737
Россия
Некачественное обучение
02.03.2013
ДОСТОИНСТВА:
вообще можно стать хорошим трейдером
НЕДОСТАТКИ:
нечеткие объявления, некачественное обучение
Одно время на каждом шагу говорили от ФорексШабер и рекламировали его во всю. А я, в свою очередь, с финансовым образованием, решила тоже попробовать себя в таком новом для меня деле. Ведь заграницей это действительно...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:52 14

annariss
Репутация
3
Россия, Тында
Люди! Не вздумайте вкладывать свои деньги.
28.03.2018
ДОСТОИНСТВА:
Искусство убеждать и обещать и обманывать.
НЕДОСТАТКИ:
Итог:Все в минусе кроме компании.
Всем привет. Хочу поделиться своим негативным опытом сотрудничества с компанией Форексшабер. В декабре 2017г мне позвонили на телефон и сказали, что я выиграла сертификат на бесплатное обучение, думаю: нигде не играла, но выиграла. Ладно. Прошла...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:8 3

strashen
Репутация
3
Россия, Москва
Будьте БДИТЕЛЬНЫ - РАЗВОД!
11.09.2018
ДОСТОИНСТВА:
Интересное БЕСПЛАТНОЕ обучение
НЕДОСТАТКИ:
Работу не предоставляют, деньги выманивают, технично разводят.
Работал одно время в "ПК-мастерской", ездил по всей области и ремонтировал компьютерную технику. Однако такая работа быстро наскучила, так как приходилось тратить свои деньги на проезд, который не особо и окупался. Начал искать в интернете...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:3 2

Elena1977Vod
Репутация
30
Россия, Якутск
Обучение послужило толчком к самообразованию и действию в этой области. И это должен знать каждый.
10.10.2018
ДОСТОИНСТВА:
Личные уроки, внесли ясность. Теперь сын посещает занятия.
НЕДОСТАТКИ:
Давят с увеличением депозита. По некоторым сигналам ушла в убыток.
Я уже много лет вижу рекламу по обучению сделкам на фондовом рынке. Лет 12 точно. И хотелось пойти узнать, что это и что-то останавливало. Периодически я оставляла контакты в рекламных формах, причём, это могли быть...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:1 0

Maarizza
Репутация
3
Россия, Владивосток
Не выплатили зарплату за 2 месяца.
03.10.2018
ДОСТОИНСТВА:
Они есть, но при таких обстоятельствах не вижу смысла о них писать.
НЕДОСТАТКИ:
Кидают на зарплату. За два месяца работы ничего не заплатили.
В предыдущем отзыве парень благодарил свою жену, за то, что она его вовремя отговорила, от вложения денежных средств. Я никак не смогла помочь своему мужу, поэтому хотя бы отзыв напишу. Два месяца 6 дней в...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:1 0

sergersh
Репутация
1
Россия, Пермь
Не выполняют договорённости
12.10.2018
ДОСТОИНСТВА:
пока не тронули мои деньги на счёте
НЕДОСТАТКИ:
Обманули
Думал солидная компания, а попал на развод. Предложили открыть счёт и за пополнение счёта на 1000$ обещали 1000$ бонусов. Счет открыл, 1000 перевёл, дали 1000 бонусов на отдельный счёт. Для получения на свой счет этих...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:1 0

AB777777777
Репутация
7
Россия, Москва
Обман с миллиардным оборотом в 21 веке? Легко!
17.10.2018
ДОСТОИНСТВА:
Красивый офис и вид из него.
НЕДОСТАТКИ:
Обманщиков организация
Всем доброго дня! Тема инвестиций и финансов интересовала меня давно, и так сложилось, что мы встретились с компанией "Форексшабер" Было это еще в 2012 году. Компания тогда, как в целом и сейчас находилась на 40-м...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:1 0

Zamia
Репутация
11
Россия, Курган
Пустая трата времени.
18.12.2017
ДОСТОИНСТВА:
Получение новых знаний.
НЕДОСТАТКИ:
Для большинства это пустая трата времени.
Во время поиска работы мне тоже пришлось столкнулась с компанией Форексшабер. Изначально конкретно не говорят о предстоящей работе. Прошла двухнедельное обучение, но работать не стала. Той суммы, которую надо было вложить в работу, у меня...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:2 3

bortnik1975
Репутация
1
Россия, Омск
Плохое. Узаконенный лохотрон.
31.01.2015
ДОСТОИНСТВА:
Торговать то можно
НЕДОСТАТКИ:
В конторе мошенники.
Не несите люди денежки на Форекс, вас обманут там, там не чего не светит вам, ФорексШабер не даст вам и копеечки. Хочу именно осветить эту компанию. Омск. Как то я хотел подработать. И если...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:24 30

iragelik
Репутация
163324
Россия, много свободных мест
Недобросовестный работодатель, нарушающий нормы.
18.07.2014
ДОСТОИНСТВА:
нет никаких, все дело случая
НЕДОСТАТКИ:
все один жирный минус
Как же мне давно хотелось рассказать об этой конторке(именно конторке, хоть она и находится у нас в Смоленске в хорошем доме, внешне все выглядит уж очень хорошо) ФОРЕКСШАБЕР. Мой муж еще с 2009 года начал...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:31 16

nata2310
Репутация
2454
Россия, Воронеж
Еще кто-то ведется?)) Мое знакомство с Форексшабер (не опыт)
09.02.2016
ДОСТОИНСТВА:
Вежливый персонал))
НЕДОСТАТКИ:
Развод
Уже давно все наслышаны о компаниях-разводил. Вот, если честно, не понимаю, как они до сих пор работают и существуют?! Конечно, на бедных людях, которые ведутся на все и вкладывают деньги... Очень жалко таких. К счастью...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:10 3

Lapa221188
Репутация
2104
Россия, Новокузнецк
Обман да и только!
26.02.2013
ДОСТОИНСТВА:
бесплатные знания
НЕДОСТАТКИ:
разводят
Много пишут хороших и плохих отзывов об этой компании, но лично я не увидела в ней ничего хорошего, кроме одного - бесплатный семинар. Все началось с того, что я хотела найти подработку на дому, помимо...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:17 21

VictorSPb
Репутация
37
Россия, Санкт-Петербург
Ужасная компания с подходом к клиенту "на отвали, деньги давай"
02.04.2015
ДОСТОИНСТВА:
как будто рядом враг или вор, когда ты торгуешь
НЕДОСТАТКИ:
хватит и плюсов
В общем по этому она и ужасная. Я являюсь одним из недовольных клиентов компании Форексшабер. Не так давно, я пришел на семинар в Форексшабер. Послушал его, на нем говорили о прибыльности и малых...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:14 3

Alexandrovna17
Репутация
623
Россия, пенза
бред
23.12.2014
ДОСТОИНСТВА:
Известность
НЕДОСТАТКИ:
Обман
Недавно пригласили в Форексшабер на собеседование. Скидывала резюме на вакансию администратора, приехала-предложили работу менеджера. Сначала предложили пройти обучение, сдать экзамен, только потом на стажировку выходить. Но то, что это развод, я поняла дальше на собеседовании...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:4 3

Romashkovna
Репутация
552
Россия, Санкт-Петербург
Умело пускают пыль в глаза!
12.10.2016
ДОСТОИНСТВА:
Симпатичный офис
НЕДОСТАТКИ:
Чистый обман и надувательство, как клиентов, так и соискателей.
Подавала резюме на hh. ру и позвонили из данной компании представившись "информационным центром СПБ", девушка быстро протароторила условия работы и предложила подъехать на собеседование, на что я согласилась. Пришло смс с адресом, но...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:2 1

ПростоТаня
Репутация
138
Россия, Санкт-Петербург
Здесь Вас обманут
19.04.2017
ДОСТОИНСТВА:
Нет плюсов
НЕДОСТАТКИ:
10$ спреда это в ни какие ворота! Очень похоже на кухню
Нарвалась я на этого брокера в 2012 году. Вот скан открытия реального счета. Как меня туда занесло и как они находят свои жертвы. Искала работу, была вакансия финансового менеджера у них, пришла, заполнила анкету, отдала...
Читать весь отзыв Отзыв рекомендуют:1 2

ulka1964
Репутация
0
Россия, уфа
Подойдет не всем
01.11.2017
ДОСТОИНСТВА:
я узнала что при торговле есть стратегии
НЕДОСТАТКИ:
ушла в минус
В 2017 году мне позвонили с предложением научится торговать на бирже, время располагало и я согласилась (в конце обучения я должна была получить сертификат с меня ничего не требовалось). В начале мне позвонила приятная девушка...

—————

Datum: 23.10.2018

Vložil: Jessesatte

Titulek: Заработок в интернете без сложений

Как заработать деньги в интернете без вложений - [url=]liftmoney.cf[/url] и другие реальные способы заработка - читайте здесь!

—————

Datum: 24.10.2018

Vložil: KellyMic

Titulek: Заказать больничный в Москве

Как оформить больничный лист без болезни


—————

Datum: 24.10.2018

Vložil: SashaRet

Titulek: kodgrabber club мошенники!

kodgrabber. club мошенники! обманули на 5200€ Проект заскамился
и БУДЬТЕ ПОЖАЛУЙСТА ОСТОРОЖНЫ это КИДАЛЫ! Его заблокировали на
всех форумах как кидло, его ник AvtoScaner и его мульт
avtodiagnost, оба заблокированы!!! Арбитраж прошел на синдикате.
биз, НЕ РАБОТАТЬ С САЙТОМ kodgrabber club ЭТО МОШЕННИКИ!
Его контакты +19193482124 +1 (919) 348-2124 и второй
саqт kodgrabber ru Он сменил логин телеги на @AutoKeyCopy!!!!!!!
!!!

—————

Datum: 24.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов ТОО «Камал-Ойл»

ТОО “Камал-Ойл” и его глава Абай Камалов рад предоставить вам услуги по аренде, поставке техники и материалов, а также сервисных услуг необходимых в нефтегазовом секторе.

Квалифицированные специалисты и управленческий персонал Абай Камалова, получивший западное образование гарантируют: услуги предоставляемые нами отвечают высоким требованиям и Европейским стандартам. Директор нашей компании Абай Камалов обучался в Германии - Академии Менеджмента и практиковался на таких заводах, как Liebherr, JCB и т.п., что дает преимущество, Абаю Камалову и его команде, в сфере развитых партнерских отношений по всему миру.
-Абай Камалов

—————

Datum: 24.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов ТОО «Камал-Ойл»

ТОО “Камал-Ойл” и его глава Абай Камалов рад предоставить вам услуги по аренде, поставке техники и материалов, а также сервисных услуг необходимых в нефтегазовом секторе.

Квалифицированные специалисты и управленческий персонал Абай Камалова, получивший западное образование гарантируют: услуги предоставляемые нами отвечают высоким требованиям и Европейским стандартам. Директор нашей компании Абай Камалов обучался в Германии - Академии Менеджмента и практиковался на таких заводах, как Liebherr, JCB и т.п., что дает преимущество, Абаю Камалову и его команде, в сфере развитых партнерских отношений по всему миру.
-Абай Камалов

—————

Datum: 25.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов победителm премии президента

ТОО “Камал-Ойл” компания была создана в 2009 г. Абай Камаловым,
и оказывала транспортные услуги, занимаясь перевозкой опасных и
негабаритных грузов, поставкой сжиженного газа, Абай Камалов
предоставляет услуги по 3D моделированию, расчетами давления
трубопроводов и металлических конструкций, инспектированием и
экспедированием оборудования по всему миру для поставок в
Казахстан. Абай Камалов.

—————

Datum: 25.10.2018

Vložil: TarasHon

Titulek: Абай Камалов победителm премии президента

ТОО “Камал-Ойл” компания была создана в 2009 г. Абай Камаловым,
и оказывала транспортные услуги, занимаясь перевозкой опасных и
негабаритных грузов, поставкой сжиженного газа, Абай Камалов
предоставляет услуги по 3D моделированию, расчетами давления
трубопроводов и металлических конструкций, инспектированием и
экспедированием оборудования по всему миру для поставок в
Казахстан. Абай Камалов.

—————

Datum: 28.10.2018

Vložil: AshleyFar

Titulek: Несколько фактов о Челябинске


В 1990-х и 2000-х годах целый ряд производств в городе прекратил существование из-за сложной экономической ситуации[8][10]. К концу 2010-х Челябинск имеет серьёзные экологические проблемы , в частности, почти ежедневное загрязнение воздуха, что является одной из причин оттока населения в другие регионы страны[11] . Челябинск также испытывает серьёзные трудности в хозяйственной и экономической сферах, что проявляется в деградировавших дорожной сети и общественном транспорте , а также в отсутствии городского благоустройства и архитектуры . Тем не менее, Челябинск является одним из крупнейших культурных, экономических, деловых и промышленных центров Урала, где промышленность составляет 38 % от валового муниципального продукта[12] .





[b]Театр оперы и балета имени М. В. Глинки[/b]

Развитие музыкальной культуры и художественно-эстетическое воспитание населения лежит на могучих, натренированных плечах Челябинского государственного академического театра оперы и балета имени М. В. Глинки, вернее на его четырех столпах — оркестре, опере, балете и хоре.

—————

Datum: 30.10.2018

Vložil: SergioDrosy

Titulek: Заработок. New Projekt. Work Home. Услуги. Гражданство

Гражданство Израиля женщинам из СНГ. Брак реальный или Деловой брак. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

—————

Datum: 30.10.2018

Vložil: Oliakal

Titulek: Абай Камалов разрабатывает уникальные программные разработки

Казахстанская компания Абай Камалова ТОО “Камал Ойл” получила
право на проведение разведывательных работ и добычу
редкоземельных металлов на месторождениях Кутессай-II и
бериллия Калесай в Чуйской области Кыргызстана. Конкурс
состоялся 25 марта.Абай Камалов получил лицензию на разработку
редкоземельных металлов.

—————

Datum: 30.10.2018

Vložil: Jessesatte

Titulek: Заработок в интернете без сложений

Как заработать деньги в интернете без вложений - [url=]liftmoney.cf[/url] и другие реальные способы заработка - читайте здесь!

—————