-


Tři mé oblíbené mpreg fanfikce

20.02.2013 16:11

Tento příspěvek vznikl jako vedlejší a zcela nezamýšlený produkt ankety (na jejím základě vznikl i článek a glosa) o mpregu. Když se mi kromě názorů sešlo i pár zajímavých typů na povídky, neodolala jsem pokušení. Zde je můj vlastní žebříček obohacený o vaše i mé další typy na FF s tímto motivem. Výsledkem by mohla být taková neoficiální mpreg čítanka jako úvod pro neznalé. :)  

 

1. Zachraňte Draca Malfoye    

  • pár: Harry Potter/ Draco Malfoy
  • žánr: romance 
  • originální název: Saving Draco Malfoy
  • autorka: Dayspring
  • překlad: LadyF
  • link na překlad 
  • FF deník 

Milostná romance s lehce drsnějším začátkem, v níž je mpreg logickou součástí zápletky. Pro leckoho je to dokonce jeho nejoblíbenější drarry fanfikce. Doznávám, že já mám trochu jiné preference, ale platí, že je to jeden z nejsmysluplnějších mpregů, které jsem kdy  četla, o čemž svědčí určitě i to, že byl v anketě často zmiňován jako příklad přijatelné mpreg zápletky.  

 

2. Ostré jako sluneční světlo

V mém soukromém náhledu jde o temnou biopunkovou sci-fi povídku ze světa Harryho Pottera s hororovým nádechem, ve kterém si postavy své  těhotenství dobrovolně nezvolily a přesto je pro ně nakonec možná darem, protože se pro ně stává možná tou poslední věcí, která je váže ke světu.   

 

3. Muž v Dracově posteli + Dědečkův malý andílek

  • pár: Draco Malfoy/Harry Potter
  • žánr: parodie  
  • originální název: The Man in Draco's Bed  + Grandpa's Little Angel
  • autorka: Cyane Snape
  • překladatelka: Tofiam
  • link na překlad:  Muž, Andílek
  • FF deník: Muž, Andílek

Oblíbená parodie s významným mpreg motivem, v niž Harry Potter vystupuje v roli roztomilé  březí "kočičky", které se prostě není možné zbavit. Ne, v této povídce se nevyskytuje zvěromágství, já se prostě snažím o metaforu stejně jako Lucius Malfoy:  „Draco, neviděl jsi…kočku?“

 

Mimo pořadí :

 

SS/HP, Pozor! Severus těhotný a kupodivu nikoli s Potterem

Patří ji čestné místo, třebaže je teprve ve fázi vzniku, protože bez ní by tento článek - stejně jako celá anketa o mpregu - vůbec nevznikl. *Nezačít psát Lanevra Veritas *a neslibovat mi její věnování, když něco napíšu o mpregu, *nezačnu jí vysvětlovat, že o něm nic nevím, *nezačnu se s ní o mpregu vybavovat a *nevymyslím inkriminovanou anketu *a nevypreparuji z ní oblíbené fanfikční mpreg povídky jejích účastníků. V tomto smyslu je pro mě Veritas už v tuhle chvíli nezapomenutelné. 

Nicméně, protože se Lanevřino psaní obvykle vyznačuje věrností charakterů, systematicky promyšlenými zápletkami a dodejme ještě lehkým sebeironickým humorem, myslím že by mohlo být velice zajímavé sledovat, jak tento subžánr pojme právě ona.    

 

obří oliheň/SS, v náznaku RL/SS,  Varování: těhotný Snape!

Kdyby mi to dopředu říkali, asi bych tomu nevěřila, ale mpreg v kombinaci se zvířaty mi připadá uvěřitelnější než ten klasický. :)  Jasně, já vím, že zvířecí druhy jsou rozdílnými druhy právě proto, že se společně nemohou pářit, ale přečíst tuhle slashovou povídku bylo jako přečíst si moc pěknou sci-fi. Sex s olihní se koneckonců principiálně moc neliší od sexu s mimozemšťanem. A navíc, tahle FF vnesla do mého života (poprvé od časů Hvězdné brány) trochu pozitivnější náhled na cizopasné živočišné druhy. :) 

 

Elrond/Erestor, Haldir/Glorfindel ...

  1. Anketní reakce:  Jediný mpreg přijatelný pro mě byl "Srdce v okovech". Se skřípěním zubů jsem to přežila, protože je to jinak srdcervoucí příběh. 
  2. Má reakce: Po té, co jsem přečetla musím souhlasit v tom, že velmi srdceryvné to vskutku je, i když poněkud marysueovité. :)   

 

RL/SS, Varování: těhotný Snape!

Brumbál zanechal Severusovi velmi nechtěný dárek. Díky němu už Severus nebude nikdy sám.  Odkaz aktiulizuji, až konečně Mandragora přídá sssnačiny překlady k sobě na Labyrint. 

 

SS a HP, ale nejde o slash! A zase je tu těhotný Snape :D  

Anketní reakce:

  1. Velmi jsem se bavila u povídky z pera Bleska - Všechno zlé. Nabručený a nedobrovolně těhotný Severus Snape byl prostě k zulíbání. :-D 
  2. Strašně mě zaujala povídka Všechno zlé od Blesk. Je to asi proto, že tam to je čistá magie, která těhotenství způsobí.

 

HP/DM

Tahle fanfikce je tu na doporučení Patoložky a proto kopíruji jako popisek její komenátř z FF deníku: Líbilo se mi to. Byla jsem zvědavá, jak se autorka vypořádá s HP a jeho prokletím. Je tu detektivní zápletka a taky problematika rodiny a ke konci se objeví i Severus... :-) 

 

Dobrá zpráva pro ty, kteří si myslí, že mpreg číst nemohou, poněvadž těhotní samečci jsou realní jedině mezi mořskými koníky. Tak Vážení, tenhle mpreg si přečíst klidně můžete ... :)  

 

SS/LM/HP

  1. Má reakce: Fanfikce, ke které mám opravdu hodně výhrad. Přesto by se v ní našlo i pár silných míst, ovšem ty silná místa sama vidím hnad na začátku, ještě než se tam objeví ten mpreg.
  2. Anketní reakce: Milovat tě je nevdečná věc ... bylo moje první setkání s mpreg a tudíž můj nevýraznější zážitek. Tehdy mě to bavilo, ale dojmy by byly dnes sotva stejné.

 

SS/HP 

  1. Má reakce: Tohle zrovna není má oblíbená fanfikce, ale pro některé je to přijatelný druh mpregu, poněvadž  tu jaksi  máte věci hlavně před tím a potom, ale nejsou tu vůbec ty během toho. Však víte... Zbytek je červená knihovna začínající znásilněním. Pro mě příliš neuvěřitelné a vlastně ničím příliš zajímavé.
  2. Anketní reakce: Mpreg mi například vůbec nevadil v povídce Bellum iustum od Blanch. Nebylo popisováno vlastní těhotenství, porod .. Dítě se objevilo až v pozdějším věku jako součást Harryho života.

 

TR/HP   Temná povídka! 

V zásadě stejně jako předchozí FF je vhodné pro ty, které potřebojí přeskočit v ději ono období devíti měsíců. Ovšem s tím rozdílem, že tohle je temný příběh, kde je sex i těhotenství vynucené. A ještě s jedním maličkým rozdílem, že tahle věc se mi přes jistou přehnanost narozdíl od té předchozí líbí. :)

 

TR/HP   Nejde o temnou fikci! Zlý Brumbál a sympatický Tom Raddle.

Čtení pro silné povahy nebo pro lidi s posunutým vnímáním věcí. Pro čtenáře, kteří si rádi přečtou vážně míněnou povídku o světě, kde je Albus Brumbál ztělesněním zla a Tom Raddle něžný milenec. Pokud spadáte do cílové skupiny, údajně si ji lze vážně hodně užít. Musím doznat, že já do cílové skupiny nespadám. 

 

SS/HP

​Osobně preferuji jiné Salazaretiny fanfikce, zejména Temné stíny a Future Visione, ale mám pocit, že by tu Salazaret jako zástupkyně autorek píšících mpreg rozhodně neměla chybět. Pro mě je jedna z těch, u níž dokážu vypozorovat vyloženě kladný vztah k tomutu žánru. Možná právě ona, je tou správnou osobou, které by jsem se měla ptát, co na tom mpregu je? :)    

 

Poctivě nemůžu tvrdit, že  něco doporučuji, na to se většina těchto fanfikcí pohybuje v mnoha směrech mimo mé preference. Nicméně vytrvalý Sirin zájem o mpreg povídky mě zrátka přiměl ji tu zmínit. Pokud mpreg vyhledáváte, zde ho najdete nepřeberně.  Ze všech výše popsaných FF se mi zatím asi nejvíc líbil Dark Gifts, asi hold budu na temné povídky.  :) 

 

Sama jsem nečetla, ale pro pořádek musím uvést, že i tato autorka mi byla doporučena.:)

 

  • Když láska zavelí, rozum odchází + V zájmu zachování rodu (Jahavi)

Dvě mpreg snarry fanfikce od Jahavi. V jedné je těhotný Potter a v té druhé zas Snape. Máte-li nutkání si je přečíst, zkuste můj mail (belldandy@seznam.cz).

 

Dost dobře tu není možné zmínit všechny. Navíc je sporné, ve které FF je mpreg motivem zásadním a ve které vedlejším. Například zápletka  Osvobození Harryho Pottera by bez mpreg motivu vůbec nebyla možná, zároveň bych ale netvrdila, že tu má zásadní význam. Nicméně - pro svůj osobní klid (a v rámci zachování přátelských vztahů s autory :) ) zmiňuji, že motiv mpregu je také vyskytuje také ve Světlech a stínech nad Malfoy Manor od Lanevry a bude se vyskytovat ve Spřízněni kletbou od Rocii Mixan.   

 

Tak, co je přítomen váš oblíbený mpreg? A máte vůbec nějaký takový? :) Napiště mi o tom.

—————

Zpět


Diskusní téma: Tři mé oblíbené mpreg fanfikce

Datum: 13.11.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

Občas sem zajdu a moc mě těší, že má Časná ranní hudba tak vysoký počet kliknutí. Tu povídku mám ráda a má cosi do sebe, co člověka prostě zaujme. :-)

—————

Datum: 12.06.2014

Vložil: belldandy

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

No mě to taky těší, i když těch současných 63 hlasů mě už trochu uvádí v pochybnost, jestli někdo při hlasování nepodváděl. V roce 2013 to bylo teda ještě v pohodě, ale nyní v roce 2014 je to prostě nápadně moc. :)

—————

Datum: 23.04.2013

Vložil: Jamie

Titulek: Jahavi

Vzpomínám si, že Jahavi (Ivík Bubík) napsala několik mpreg SS/HP, ale její stránka už nefunguje... jedině, kdybyste měli někdo povídky uložené?

—————

Datum: 26.04.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: Jahavi

O Jahavi jsem bohužel také už jen slyšela. Děkuji za upozornění.
Takže slyště, máte-li někdo povídky od Jahavi vězte, že pokud byste mi je poslaly tak nebudu protestovat. :) Takhle se to asi nedělá ... Chci samozřejmě říct, že pokud by jste mi je poslaly, pak budu moc vděčná a pěkně poděkuji.

—————

Datum: 12.12.2014

Vložil: misa737

Titulek: Re: Jahavi

stánky Jahavi som čítavala rada. často som sa k niektorým vracala. Ale naozaj, ak by sa našiel niekto kto má tie príbehy (čisto pre súkromné účely), bola by som vďačná keby sa dostali aj ku mne. Rada by som si dačo od nej prečítala (aj tieto spomínané mpregy)

—————

Datum: 01.03.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

Zradá! Nejsou tu moje "Světla a stíny na Malfoy Manor"! :-D :-D :-D Ne, dělám si srandu, nemusíš je sem dávat, jen jsem šla vložit odkazy na tuhle anketu na článek o Mpregu k mým Mpreg povídkám a došlo mi to. ;-)

—————

Datum: 02.03.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

Taky mě to napadlo. :) Není jich tu spousta dalších. Asi by bylo na slořitou debatu, jak je v které povídce tento motiv důležitý :)

—————

Datum: 03.03.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: Re: black-lana.webnode.cz

Já jsem právě skoro až překvapená kolik jich vlastně v češtině je. Každopádně jsem ráda že jsi sem přidala "Časná ranní hudba" protože ta povídka mě vždycky fascinovala. :-)

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: -

Ps : A nevíte někdo jak je to s tím pokračováním kamene manželstív. To, že si to kvůli zjištění jestli tam je nějaký mpreg motiv celé přečtu, to je pro mě až poslední možnost. :)

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: -

Finally, I've had a few comments asking if I would please include m-preg in this story. While I am not always entirely true to Josephine Darcy's vision, I did scour her story and author's notes before beginning this and have tried to honor the parameters of the world she created for this extended story. She was adamant that there was no m-preg in her world, and I am taking that path as well. She described another path for Harry and Severus to have a child, and that's the one they will use. - Část autorské poznámky k poslední kapitole. Pokud jsem to správně pochopila (nečetla jsem ty kapitoly ostatní tak nevím co se tam děje) tak se snad hodlá držet principu jaký zavedla původní autorka, čili smísí se "materiál" dvou kouzelníků a plod odnosí motácká matka. Je to Mpreg? Já myslím že v širším slova smyslu ano.

—————

Datum: 25.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: Re: -

Díky za odpověď, nechám ho tedy tam. úravda je, žo ta by tu už mohlo být klidně také Osvobození Harryho Pottera.

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: yellow

Titulek: ...

Já pod vlivem tvé anktety rozečetla také jednu mpregovou povídku a zatím se stále držím. :) Jen si nejsem jista, jak dlouho to ještě vydržím, tak trochu mi nesedí autorčin styl...

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: ...

Kterou? Zas se nemusíš přemáhat za každou cenu. :) Tohle děláme dobrovolně.

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: yellow

Titulek: Re: Re: ...

Něco jako Baby Lion, ale nejsem si moc jistá, nemám paměť na jména. Na té povídce mi nejvíce vadí ta angličtina (mám silné podezření, že autorka není native speaker). A takový dost nevysvětlitelný a nepochopitelný chování některých postav. Ale čtu dál, už jsem skoro v půlce a zajímá mě, s čím ještě autorka přijde.

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: ...

Ehm, Veritas? +nenápadná jako tučňák na poušti+ :-D

—————

Datum: 22.02.2013

Vložil: yellow

Titulek: Re: Re: ...

Tučnáku, Veritas jsem rozečetla a zanechala komentář. Z něj je zřejmé, že se o Veritas nejedná... :)

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Patoložka

Titulek: :-)

Tak jsem se sem konečně dostala:-) Zde sepsaných povídek jsem moc nečetla, vlastně jen ty první, ale ještě mě napadá Ve službách jeho lordstva od Tessky
Ale mám dotaz? Pokračování Kamene manželství je m-preg? Je pravda, že jsem to dočetla jen asi do kapitoly 100, a pak jsem tomu přestala dávat šanci, ale nic takového jsem tam nezaznamenala:-)
Díky moc. Vidíš, až teď si uvědomuji, že jsem asi žádnou povídku v anketě nezmínila...

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: :-)

Já se přiznám, já to nečetla, ale dala jsem na hlas v anketě. :). Došetříme, vyjasníme ... slibuju.

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: Re: :-)

No jak já projíždím tu stránku co jsem tu hodila odkaz, tak jsem získala dojem že alespoň někteří berou jako Mpreg i to když dva muži vychovávají dítě jedno jak k němu přijdou. Takže, možná v epilogu Dokončení Kamene manželství je scéna Pottera a Snapea jak se starají o děcko. +krčí rameny+

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

A ještě PPS: Co člověk nenajde když brouzdá po internetu: https://comunidadmpreg.tumblr.com/ . Obávám se že je to občas (často) jen pro silnější povahy. :-D

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

Boží! to se mi bude hodit. Právě se snažím posbírat, co nejvíce mpreg epizod ze známých seriálů. :)

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Adelaine

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

:D:D:D
- How did you get pregnant?
- Let's just say... don't taste your own semen:D
Ta stránka je geniální!!

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: Re: black-lana.webnode.cz

Já tedy doufám že bych v těch tunách obrázků tam mohla najít ty dva obrázky těhotného Snapea co se mi tak hrozně líbili v tom videou. https://www.youtube.com/watch?v=HSwwLv0Uu8g - je to obrázek na 0:25 a 1:10. Oba se totiž skvěle hodí na Veritas. :-D

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

PS: Na Mpreg bych řekla že se skoro specializuje Sirina a její překladatelské tým, protože výčet tamních Mpreg je myslím slušný. Could You Love Me?, Dark gifts, To Love a Malfoy, Život, láska a všechno mezi tím, Duet, Komplikace Blackových, Revenge a Všechno není ztraceno. Ne všechno jsem to četla, jen se řídím hlavičkou, a právě teď jsem si uvědomila že jsem to zbytečně všechno hledala a kopírovala, protože by bylo snazší napsat ty co Mpreg nejsou. :-D

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: black-lana.webnode.cz

Chtěla jsem, ale .. Ne, dávat do ankety všechny povídky, co jsou u Siriny je nad mé síly. :)
Vybrala jsem tři. Jestli chybí nějaká tváoblíbená, ještě ji přidám. Nechci čtenáře ochuzovat o možnost hlasovat pro to, co milují. :)
PS: Jestli to chceš brát opravdu důsledně, tak by tu měla být taky Rociina FF Spřízněni kletbou, která, jestli tomu rozumím správně se má jednoho krásného dne mpregem stát.

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

Jedničku neznám, znáš mě, když drarry tak přežiju nejspíš jenom parodie, ač jsem snad z Saving přečetla asi dvě kapitoly. Drarry je hodl drarry... jinak mě klidně zavalte humusem ze všech stok fanfiction (v jakémkoliv smyslu toho slova).
Ostré jako... samozřejmě znám, myslím že kdo by neznal a začala jsem ho číst bez vědomí že je to mpreg. Zajímavé že? Když je to tam ústřední zápletka. Asi jsem se zpronevěřila vlastnímu láteření že lidé nečtou hlavičky. :-D Je výborná povídka o tom žádná, jen samozřejmě jsem to já a moje citové prožívání že ano... padání ze židle se obvykle nekoná. :-)
:-D Kočka, ano kočka a přitáhla s sebou hromadu nebelvírských koťat. Peklo zamrzlo a Lucius si zapomněl koupit brusle.
Děkuji že je tu i má povídka a to co jsi k ní napsala mě potěšilo. Všechno. :-) A v pátek snad konečně bude co číst.
Hahá, všechno zlé jsem měla rozečtené a pak jsem ztratila odkaz. Tak už vím kde si to mohu dočíst.
U Milovat tě je... je to se mnou pořád stejné, ten konec s Mpregem tam snad ani nemusel být řekla bych, ale co už, když tam je tak je.
Bellum... jsem četla, je to velice pěkné povídka a i to že je těhotenství přeskočené tu vůbec není na škodu, jen je to takové podle mě docela dost sladké a děcko je ne-uvěřitelná svou inteligencí. Ovšem budiž tedy, je po Severusovi a je geniální.
Vůli boží jsem nečetla, asi jsem tenkrát když jsem na ni narazila nebyla až tak zvrhlá. Dnes bych si ji mohla přečíst.
V Kameni bude nakonec praktikováno těhotenství jakéhokoliv druhu?! 8-O Tedy já vím že je to tam určitým způsobem možné, jen; oni fakt budou mít spratka? Vždyť Severus přeci nemůže... aha, jasně, všemocný Potter. Že se ptám... :-D
Jo, jo, někdy bych se měla pustit do Salazaret...

—————

Datum: 20.02.2013

Vložil: Adelaine

Titulek: -

Jak nad tím přemýšlím, tak nedokážu zhodnotit na té dané povídce jenom Mpreg. Takže je pravda, že dost z těhle jsem nečetla, ale nejvíc se mi líbila povídka Zachraňte Draca Malfoye. Mezi svýma top povídkama nemám žádnou s Mpreg, ale jsem přesvědčená, že kdyby v nějaké z nich mpreg byl, nevadilo by mi to. A na Veritas se taky těším, i když už teď předjímám, že mi bude Snapea strašně líto. (Nevím, ale nemá třeba i Nezáměrně tvůj velký zastoupení za mpreg povídky?)

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: -

Asi má. Já tak daleko nečetla, abych si uvědomila, že to mpreg je. :)
Doplním ...

—————

Datum: 21.02.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: -

Jinak souhlasím s tím,že i já vnímám povídku jako celek. Ty tři, které jsem vybrala, se mi líbili hodně jako celek / tak jako tak - s mpreg nebo bez. S tím, že tam na mě mpreg ve všech působil "případně" (opak k nepřípadně), což se mi nedaří tak cítit úplně vždy.

—————