-


s e c r e t [•]vampire!Draco•Harry[•]

14.11.2012 16:19

 

Tohle je video, které má "plot". Tím samozřejmě nemyslím zábradlí, je to zkrátka video s příběhem. Jde o drarry s úpirským motivem. V tomto případě je ale zcela vedlejší, že úpírské příběhy nepreferuji, nebo to, že v drarry moc nejedu, protože to video je skvělé! Není to první video od SciFiNerd, které mě doslova fascinuje tím, jak autorka dokáže hrubý filmový materiál přinutit k tomu, aby vyprávěl příběh, který chce. Myslím, že od SciFiNerd sem musím ještě někdy něco přidat, protože to zkrátka stojí za to. 

Pokusím se o krátké nastínění děje, protože, když už jde, jak jsme si řekli, o video s "plotem", tak by tu asi ten "plot" neměl chybět. Takže jen velmi zhruba: Draco navštíví Harryho o prázdninách, unese ho na své panství. Tam se ukáže, že Draco je upír a pak dělá s Harrym takové ty věci, které upíři zkrátka dělávají. Ti dva spolu stráví celé léto. Ve své upíří podobě je Draco díky své vůni pro Harryho zcela neodolatelný, jinak ale vztah těch dvou není zrovna harmonický. Ve vlaku do Bradavic se Harry svěří svým přátelům, Ronovi a Hermioně. Draco ho za porušení jejich společného tajemství exemplárně potrestá a následně, protože má strach, že by si jím nadále nemohl být jistý, ho rovněž promění v upíra. A na to, jak vše skončí, se už podívejte sami.

Na závěr musím připsat, že mě tohle video fascinuje něčím, co bych nazvala jako krutě ironická strohost. Příběh je zcela prost jakékoli idealizace hrdinů a poetické něhy, na které jsem uvyklá v psaných drarry příbězích. A při tom si říkám, že právě tohle bych si s chutí i přečetla. Juj!    

 

—————

Zpět


Diskusní téma: s e c r e t [•]vampire!Draco•Harry[•]

Datum: 14.11.2012

Vložil: Lanevra

Titulek: black-lana.webnode.cz

Nikdy jsme to neviděla až do konce, ale mohu říct, že ten úplný konec se mi vážně líbil. Ten bych si zopákla i v reálu. :-D

—————

Datum: 18.09.2013

Vložil: belldandy

Titulek: 14.11.2012

Šmarjapano, jak tohle myslíš?

—————

Datum: 18.09.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: 15.11.2012

Tak že jisté dvě postavy které nemám moc v oblibě na konci natáhl bačkory. :-D

—————

Datum: 18.09.2013

Vložil: belldandy

Titulek: Re: 15.11.2012

Takže, abych si to ujasnila - chceš to prožít z pozice Harryho. No jo, čtenáři detektivek mívají vždycky tak trochu vražedné sklony.

—————

Datum: 18.09.2013

Vložil: Lanevra

Titulek: Re: Re: 15.11.2012

Ccc! Prej že čtenáři detektivek... :-D

—————