-


Pět mých oblíbených destiel fanfikcí

09.06.2016 10:00

Pokud náhodou někdo z vás navštěvuje můj web častěji, nejspíš mu neuniklo, že za posledních několik měsíců se štítek destiel pomalu, ale uspokojivě rozrůstá, což nepochybně souvisí s tím, že jsem teď povážlivě vážně zamilovaná do SPN fandomu, destielu a Mishy Collinse zvlášť. V češtině toho bohužel moc dostupného není (ani nevíte, jak to mrzí mě), takže tento doporučovací seznam obsahuje jen opravdu maličko českojazyčných povídek. Jako nenapravitelný optimista doufám, že se to časem bude zlepšovat. 

Nevím, jestli je půlrok čtení destielu na takové velké shrnutí dost. Po pravdě asi ne, ale ... už jsem to zkrátka nedokázala odkládat. :P No a příště se v této rubrice snad vrhnu už na ty (na OpenSlash slíbené) johnlocky. Johnlock totiž sice v tuhle chvíli nemiluji až tak smrtelně jako destiel, za to jeho už v českém jazyce (a v uspokojivé kvalitě) přístupného dost na to, aby se tím už konečně někdo začal zabývat. Ano, odhlasovala jsem si domýšlivě, že ten někdo budu já. :P

 

Za jakékoli další typy na dobré nebo prostě vaše oblíbené destiely budu vděčná.

 

 

České destiel FF:

 

Pokud jde o mé cítění, tak toho dobrého prostě není dost, aby z toho jeden sestavoval žebříček, proto jen takhle krátce.  A pak se hned vrhneme na ty zahraniční.

 

Šepot perutí (Lanevra) ffdeník

Doporučit tuhle fanfikci dalším lidem, kteří by si ji možná také chtěli přečíst celou, je asi jediný způsob, jak se mohu ještě pokusit Lanevru dohnat k tomu, aby tuhle sérii dokončila. Nebojte, první a dosud jedinou publikovou část si můžete přečíst bez rizika z WIP traumatu. Ona je totiž docela uzavřená a pokračování nijak extra nevyžaduje, ale věřte mi, jsem ve vztahu k Lanevře protekční dítě, já to četla a později to bylo lepší. Mohl by z toho být první delší česky destiel, co by za něco stál. Končím radši dřív než začnu z té své frustrace křičet. 

Už jen ex post poznámka: Na AO3 najdete o kousek víc z téhle zamýšlení série.

 

Dům naproti (Mary Barrens) ffdeník

Mary Barrens je dobrá a mohla by být lepší, kdyby něco taky pořádně rozvedla. Promiň, Mary. Nicméně patří dle mého dojmu mezi tu hrstku autorek, od kterých má v češtině ten destiel vůbec smysl číst. Vybrala jsem pár těch delších a dle mého smysluplnějších (rovná se rozvedenějších).

Dům naproti má velice podobnou zápletku jako And the days feel like years..., které mám možná po pravdě ještě raději. Ale zas tady se mi  víc líbí ten název. Tenhle zvyk dávat českým povídkám anglické názvy je mi prostě nějak trnem v oku. Jak to bylo, když Sam skončil v kleci s Luciferem, Castiel se vrátil do nebe a Dean skončil sám. 

Další autorčiny destiel příběhy:   Pokoj na konci světa, Černé zrcadlo, Baby in a trenchcoat a pokračování. Mary jich napsala hodně, ale právě tyhle dle mého názoru stojí za přečtení.

 

Promise (Kayleigh) ffdeník

Sice je to trojka, ale vzhledem k malému výběru by jsme to mohli s oběma zavřenými očima chápat v širším slova smylu jako destiel. Já nějak nemusím tyhle truchlivé povídky, ale vím, že své spokojené čtenáře tahle povídka má a vím, že to pořád ještě patří k tomu lepšímu v rámci české SPN fanfiction. Takže tu máte jeden PWP romantický wincestiel, kéž si ho užijete víc než-li já.

 

 

A teď ty zahraniční:

 

Mimo pořadí:

Twist and Shout

Upřimně asi nemám takový vztah k táhle FF, jak by se patřilo vzhledem k její pověsti a fenomenálnímu počtu kudos na AO3, ale ... Ona prostě patří mezi typ, co si "musíte přečíst" nebo aspoň znát pokud se točíte kolem SPN fanfiction. Navíc je z téhle vyšší ligy dosud  jediná, která má dostupný překlad. Autorem překladu do slovenštiny je Sash a podělí se o něj s vámi, když jí napíšete na mail sejsnka33@gmail.com.

Tak tedy, počíná se AU příběh Deana Winchestra a Castiela Nowaka na počátku šedesátých let, kdy světu vládnou stále úzkoprsé předsudky, právě probíhá jedna válka a kde lásce dvou mužů prostě není zrovna přáno. Tahle láska je sice z těch, co hory přenáší, ale někdy to je stále málo. Takže, nachystejte si ty kapesníčky... 

 

 

1. Welcome to Oz

Těsně po čtvrté sérii Castiel a Dean uvíznout v jiném světě. Jeho pravidla a podstatu se teprve učí chápat. Castiel se těžce vyrovnává s tím, že už není andělem. Dean se ještě obtížněji vyrovnává s tím, že má asi vážný vztah. Tohle bylo s časem lepší a lepší a lepší. Nakonec to bylo tak dobré, že jsem přepracovala původní žebříček a přesunula ji na prvnímísto.

 

2. All Saints Saga

 Ach, konečně jsem našla nějaký pořádný SPN angst. Tohle je tak krásně temné a syrové až z toho běhá mráz po zádech. A to je dobře! Apokalyptický svět, v němž se potulují croatoni, neboli zombíci. Hroutící se civilizace. Dva muži putují touhle apokalyptickou krajinou a hledají spásu pro svět a zejména pro sebe sama. Erotický i emocionální náboj za plných počet bodů a to prosím nejsou ty erotické scény nijak extra podrobně popsány. Nejlepší čát je ústřední Svátek Všech svatých, za tu bych rovněž dala plný počet bodů. V poslední části se zjeví Lucifer!Sam.     

 

3. Into The Fire

Ve skutečnosti tu mohlo být cokoli od NorthernSparow, která je kultovní autorkou destiel fanfiction a zároveň ornitoložkou. Je i mou srdcovou autorkou. Tohle je jeden z jejích nejtemnějších příběhů, ovšem se šťastným závěrem na konci. Řekněme, že je to o tom, kam vlastně mizí andělé, když definitivně zemřou. Definitivně? Že tomu nevěříte? :P

Další autorčiny destiel příběhy najdete v profilu, který jsem jí vytvořila v rubrice BNF (zde). A já vám velmi důrazně doporučuji přečíst si je! Minimálně ještě aspoň Zimní pohádku a Nejdůležitější věc. Jistě, ano, jsem pozitivně zaujatá. :P

 

4. What Has Eight Tentacles and Isn't Allowed to Eat Pie?

Podle výběru povídky s takovým námětem asi zas vypadám minimálně potrhle a v horším případě i jako zvrhlík, ale nemůžu si pomoct, tohle je má nejoblíbenější destiel jednorázovka. Byste možná čekali nějakou PWP ve stylu japonského chapadlovitého erotického subžánru, ale je to popravdě mnohem serióznější a i romantičtější než by jste podle názvu čekali. Dle žánru asi fluff, ale do čerta, takhle se ten fluff má psát. 

Ach, já tak miluji tu chvíli, kdy se poprvé políbí...   

Další autorčiny destiel příběhy:  A Judicious Application of Free Will

 

5.  A Hole in the World

Dean a Castiel v alternativním omegaversním světě, kde se lidé nědělí jen na muže a ženy, ale také na alfy, bety a omegy. A omegy zrovna přestává bavit, že je nikdo vesměs nepovažuje za plnoprávné a schopné o sobě rozhodovat. Omega emancipace právě začíná...    

 

 

 

Mimo pořadí:

 

I. Kanonické destiel FF

 

Překlady:

Moc jich není a za zmínku stojí vlastně hlavně proto, že jsou česky. Ale někdy je člověk vděčný i za to, že kape. :)

 

Záchrana (Rescue, překlad: frida) ffdeník

Ne, že by to bylo extra super, ale je to přeložené do češtiny. Přečíst se to dalo docela s chutí, aniž by z toho člověku oči krvácely. Castiel se vrátil z očistce a Dean mu pořídi pejska, hnusného, zkrátka takového pejska, co potřebuje zachránit. Asi není sám ... ten pejsek.

 

 Pomocná ruka  (Copper's Mama, překlad: frida) ffdeník

Český překlad jednoduché prvoplánové PWP povídky. Lze považovat za čitelné, i když Castiel je tu za většího naivu než v kánonu. Ale budiž ...

 

Nepřeložené:

 

The Soul Piece (CloudyJenn)  FF deník

(překlad názvu: Kousek duše) Taková ta fanfikce, která se snaží něco přidat k ději ještě před tím než se věci v kánonu definitivně spustí. A lavíruje při tom s fakty tak nějak všelijak šikovně, že i když si říkáte, že je to trochu krkolomné (Je!), tak se jí to tak nakonec snad i daří. Řekněme asi jako Portrét pro Bradavice od evi v českém HP fandomu.

Tak tedy, Castiel je anděl, ke kterému jednoho doputuje koušek duše právě narozeného smrtelníka. A hádejte, kdo to je? Správně, Dean Winchester. A tak to všechno začíná ... 

Další autorčiny destiel příběhy najdete v jejím profilu v rubrice BNF (zde). Myslím, že minimálně ještě její Zrcadlo a Jak randit s člověkem stojí za přečtení.  

 

Thursday’s Child (strangeandcharm) ff deník

Jiný destiel z end!verse. Pokud vás příliš mnoho pochmurnosti odrazuje, tak tohle je správná alternativa. Po pravdě míra normálnosti tohoto světa mě vzhledem k tomu, že jde o postapokalytický svět, z počátku lehce iritovala, ale ta střízlivě podaná romance mě nakonec přesvědčila. Navíc, třebažeje předchozcí fanfikce vedená jako explicit a tato jako madurare, dle mého jsou na tom, co do podání erotických scén velmi podobně. Jsou sice stručné, ale ten náboj, co v sobě mají mi vystačil na celý následující den.

 

the taste of gravel in the mouth (beenghosting) ffdeník

Někdy stačí požádat a dostanete, oč si řeknete, jen kdyby požádat nebylo tak těžké. Tohle je moc pěkná destiel road fiction, na jejímž konci Dean sebere odvahu si aspoň něco málo přiznat a třebaže konec není dočista výslovně jednoznačný, tak dle mého právě takhle je to správně. Právě  tak se ty šťastné konce mají psát.   

 

The French Correction (CNLC0rpses) ffdeník

Dean a Sam se propadli do světa, kde jsou jen herci v televizním seirálu zvaném Supernatural. Tuhle meta-zápletku známe všichni už ze samotného seriálu, ale jedna věc je tu nová: V této realitě jsou Jensen Ackles a Misha Collins pár. A Dean si začíná uvědomovat, že když přijde opravdu na věc, vlastně mu to až tak nevadí...

 

God Ships Destiel (mtothedestiel) ffdeník

Bůh se jmenuje Chuck a shipuje destiel. Ale kvůli problémům se svobodnou vůli, ty dva prostě nemůže dostat dohromady sám. Tak si na to povolá Gabriela, protože tohle je práce přesně pro něj.

A další pokračování naleznete zde.

 

The Best Years of Our Lives, My Ass (ireallyhatecornnuts (CharleyFoxtrot)) ffdeník

Když jsem tohle začínala číst, měla jsem strach, že půjde o nějaké AU z vyšší střední, což mě po pravdě trochu vyděsilo. Nakonec mi tahle ale středoškolská FF sedla, řekněme jako piškot do pudingu nebo rybí omáčka do vietnamské kuchyně. Někdo, ále čert mě vem (SPOILER! Je to Gabriel), uvězní Deana a Castiela v malém kapesním vesmíru, aby si tak trochu ujasnili pár věcí ve svém životě. Sice za to bude něco chtít, ale myslím, že to i tak stálo za to.        

 

The Story of You and Me (the_diggler) ffdeník

Sama se divím tomu, kolik těhle zápletek na téma - Dean se probudí, nepamatuje si nic z posledních měsísů či let, a zjišťuje, že už nějaký čas žije v šťastném vztahu s Catielem - jsem vlastně četla. Přijde mi to proto už jako provařené klišé a upřimně, tahle FF se (pokud jde o zápletku) od ostatních ničím zásadním neliší. Kromě jedné věci, tohle JE MÁ OBLÍBENÁ. Mám ji nejraději a třebaže se mi nezdá ten Castiel, co i v andělská podobě musí spát, je mi to vlastně jedno. Odpustila bych ji asi i víc kanonických faulů než jen tento.

 

When Charlie Met Cas (riseofthefallenone) ffdeník

Charlie je nerd a Charlie je fanynka. A narozdíl od nás ostatních, Charlie zná Sama a Deana. A když jednoho dne pozná i Case, rozhodne se, že to nerozřešené sexuální napětí mezi nimi si vyžaduje nějaké řešení. V lehkém tónu se nesoucí krátký komediální fluff destiel, který konečně zhonotil  přítomnost Charlie v seriálu.

 

The Law of Conservation of Energy  (peroxidepest17) ffdeník

Co by se stalo, kdyby se Castiel v rozhodující chvíli vykašlal na svůj plán, jak se stát Bohem, a přistoupil na nabídnutou pravici k pomoci od Deana a všech Winchestrů. Miluji epizodu "Muž, který chtěl být králem" a tohle na ni navazuje. Pěkné charaktery. Castiel vyjímečně jako Dean občas lehce dotčený tím, co vše musel obětovat, což je fanfiction rarita a kvituji to s vděčností. :) Oba dva se lehce škorpí, protože se Dean ještě nepřenesl přes Castielovu zradu. To je milé. Na sex teda nedojde, což ani moc  nevadilo, bylo toho k řešení dost i jinak.

 

The Dance of Inanna (PeppermintWind) ffdeník

Užijete si postavy. Nejen že jsou napsány obstojně, ale navíc je jich tam hodně: Sam, Dean, Castiel, Benny, Charlie, Kevin a  další. Jak já rozuměla Ameliinu manželovi, když mu celá tahle parta řešící své klasické problémy vtrhla do domu, že musel zařvát: Kdo dopekla všichni jste? Je to taky příklad té fanfikce, kde si říkám, tady asi bylo všechno dobře, ale mě to rozuzlení osobně prostě nesedlo. Nicméně palec nahoru.

 

 

 

 

II. AU destiel FF

 

Peanut Butter-Pumpkin Wedding Cake (Sparseparsley) ffdeník

Destiel AU příběh ve stylu komedie plné omylů, ve které si stále někdo plete sourozence se snoubenci. Zejména čtenáři wincestu se tomu zřejmě moc nediví, ale i v kánonu tomu mezi námi není o moc jinak. :P Takže, tohle je mnoho povyku pro nic před jednou svatbou, ale konec vše napraví. :P    

 

Angel's Wild (LimonadeGaby, riseofthefallenone) ff deník

Vhodné pro ty, co mají fetiš na křídla nebo květomluvu a nevadí jím AU světy a OOC postavy. Je to taková pěkná fantasy o jednom lovci, co si vytvoří vztah s okřídlenou bytostí z necivilizovaného světa, ovšem se seriálem Supernatural to koresponduje velmi volně. Dean, co si na sto stránkách nedokáže ujasnit, jestli může nebo nemůže dát někomu pusu, byl pro mě zkusnutelný jen za stálého skřípaní zubů. Já si totiž myslím, že on je spíš ten typ, co po hlavě skočí do vody a teprve pak řeší, jestli umí plavat. Ještě je tam démonicky zlý otec John, ale to už je v SPN FF takový folklór. Nicméně na tuhle FF existují úžasné fanarty a je jich opravdu hodně. Některé připojila autorka přímo k fanfikci, ale najdete je i jinde po internetu. Hodnocení to má na AO3 opravdu vysoké, takže prostě na mě nemusítě vůbec dát a směle do toho.  

 

Cooking with Gas (WinJennster)
Popularní AU příběh, v němž se Castiel mění na kuchaře televizní show. Myslela jsem, že k  tomu přicházím ve chvíli, kdy mám zrovna na něco takového chuť, ale ... no já mám s podstatnou většinou AU asi vážně problém. Nicméně není tak málo čtenářů, co odchází spokojeni.    

 

 

 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Pět mých oblíbených destielů

Datum: 07.04.2024

Vložil: BryanPaw

Titulek: Tremendous discounts, after your website up and event at a depraved consequence!

Hello! Crazy discounts, hurry up!
We are Drop Dead Studio and our goal is to help companies achieve impressive sales results through automated marketing.
I. [b]We sell fresh databases for GSA Search Engine Ranker.[/b]
• The databases are updated monthly through 24/7 parsing and by connecting purchased databases from other sources.
• You have the option to purchase a one-time fresh database or pay for a lifetime subscription for updates.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b]![/i]

II. [b]We sell fresh databases for XRumer 19.0.18 — 23.0.3 StrongAI.[/b]
• The databases are also updated monthly through 24/7 parsing and by connecting purchased databases from other sources.
• You have the option to purchase a one-time fresh database or subscribe for lifetime updates.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

III. [b]We sell our own premium databases for XRumer 19.0.18 — 23.0.3 StrongAI.[/b]
• The databases are updated monthly and compiled by us through selection of all databases + including fresh ones specifically for active links, or in the case of contact forms, those links where your advertisement will be sent to the website owner.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

IV. [b]We are selling the remaining activation keys for GSA Search Engine Ranker.[/b]
• The activation keys are still available with us from the closed department that used this software, as we have fully transitioned to XRumer.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 2 keys left for sale activation key for GSA Search Engine Ranker with a 50% discount! Write to us in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

V. [b]We can also help you choose and configure servers and virtual machines.[/b]
• We have 7 XRumer licenses running simultaneously 24/7, and we can also assist with setting up XRumer and Xevil.

—————

Datum: 28.09.2020

Vložil: slovaruino

Titulek: Free TIK TOK Likes Hearts SEPTEMBER 2020

[url=https://chico-hada.tumblr.com/]tik tok website with fans[/url]

TikTok is an application that has tik tok followers free replaced Musical.ly - in 2017, Musical.ly was bought for a billion dollars by the owner of TikTok, the Chinese company Bytedance. ... TikTok can be described as a concentration of Snapchat and Spotify. Users make curt recordings tainted bearing in mind popular music.

According to the tik tok free fans 2020 lawsuit, TikTok likes free is to accumulate data that can be used to identify, profile and track users in the joined States. The Chinese company ByteDance, which owns the application, which is well-liked especially among teenagers, would lead from these activities, because the obtained data can be used, in the course of others, for digital advertising targeting purposes.

CNet critical out that the clash next to TikTok is marginal imitate neighboring this application, which has already been downloaded higher than 1.5 billion era worldwide (data from November 2019). The application is plus living thing watched by the US military, which is to audit it in terms of realizable threats to US national security.
Is Tik Tok a spy app? This is what the hackers of the Anonymous charity say. ... Anonymous claims that free tik tok coins TikTok is in point of fact malware later the primary task of collecting sore spot user assistance and passing it on to Chinese unnamed services.

TikTok has not still addressed the tik tok hack 2020 allegations made by no human Anonymous. He past expressed his own doubts not quite the security of the Chinese application, among others the US government, which banned US troops from using TikTok for frighten of confidentiality.

KW:
How To Hack Someones TIKTOK Account SEPTEMBER 2020
Free TIK TOK Likes SEPTEMBER 2020

—————

Datum: 06.09.2019

Vložil: fxbrokersNeaw

Titulek: Analysis of Currency Companies

currency-trading-brokers.com/forex-comparisons-ratings-reviews-slovakia.html Porovnanie top-vrchol-najvyšší obchodných spoločností.

—————

Datum: 17.05.2019

Vložil: terwixonse

Titulek: Lahko pomagam pri razvoju foruma

I am from Slovenia. I can help with build this forum. Thanks for approved.

Jaz sem Slovenka. Lahko pomagam pri razvoju foruma.

—————

Datum: 24.12.2018

Vložil: ltonArric

Titulek: Hi everyone. I need to help

I am ltonser. I need help. What can i do it?

—————

Datum: 05.02.2019

Vložil: taomiwersta

Titulek: It is possible. I can do it

I am toamiwersta and i would to help you. Anyone?

—————

Datum: 28.09.2020

Vložil: slovaruino

Titulek: Free TIK TOK Likes Hearts SEPTEMBER 2020

[url=https://chico-hada.tumblr.com/]tik tok website with fans[/url]

TikTok is an application that has tik tok followers free replaced Musical.ly - in 2017, Musical.ly was bought for a billion dollars by the owner of TikTok, the Chinese company Bytedance. ... TikTok can be described as a concentration of Snapchat and Spotify. Users make curt recordings tainted bearing in mind popular music.

According to the tik tok free fans 2020 lawsuit, TikTok likes free is to accumulate data that can be used to identify, profile and track users in the joined States. The Chinese company ByteDance, which owns the application, which is well-liked especially among teenagers, would lead from these activities, because the obtained data can be used, in the course of others, for digital advertising targeting purposes.

CNet critical out that the clash next to TikTok is marginal imitate neighboring this application, which has already been downloaded higher than 1.5 billion era worldwide (data from November 2019). The application is plus living thing watched by the US military, which is to audit it in terms of realizable threats to US national security.
Is Tik Tok a spy app? This is what the hackers of the Anonymous charity say. ... Anonymous claims that free tik tok coins TikTok is in point of fact malware later the primary task of collecting sore spot user assistance and passing it on to Chinese unnamed services.

TikTok has not still addressed the tik tok hack 2020 allegations made by no human Anonymous. He past expressed his own doubts not quite the security of the Chinese application, among others the US government, which banned US troops from using TikTok for frighten of confidentiality.

KW:
How To Hack Someones TIKTOK Account SEPTEMBER 2020
Free TIK TOK Likes SEPTEMBER 2020

—————

Datum: 17.05.2018

Vložil: Michelle

Titulek: NorthernSparrow

Miluju tuhle autorku. První jsem od ní četla A Room of One's Own a v té době myslím ještě ani nezačala Flight, takže nic moc jiného neměla. A já jsem hrozně chtěla přečíst ještě něco jiného od ní, tak jsem se rozhodla, že teda zkusím Forgotten, i když v té povídce Destiel nebyl. A úplně jsem se zamilovala. A pak když přidala Flight, tak to bylo jasný, že tohle bude něco, k čemu se budu vracet. Podcast of Badfinch mám na mp3 a často to poslouchám, když nemůžu číst. Prostě moje top :).
A riseofthefallenone je taky moje srdcová autorka. Že píše spíš AU mi nevadí. Teď ta její poslední Graveyard Shift mě u toho drží přilepenou a nikdy se nemůžu dočkat další kapitoly. Ale taky u ní hrozně dlouho trvá než se mezi Deanem a Casem vůbec něco stane, takže to není pro každého :D.
Já pak ještě třeba miluju Tor Valen nebo Carry On by tamryneradani. Ale je jich fakt hodně, co můžu číst pořád :).

—————

Datum: 29.09.2018

Vložil: belldandy

Titulek: Re: NorthernSparrow

Já tak ráda potkávám další její fanynku!

A díky za doporučení dalších fanfikcí. :)

—————

Datum: 12.06.2016

Vložil: Jana

Titulek: destiel

Vlastně jsem se ke slash povídkám dostala přes destiel a tohle fórum, namátkou jsem našla tuhle od Maky, ale určitě je jich tam víc. https://forum.supernatural-cz.com/viewtopic.php?f=27&t=825

—————

Datum: 14.06.2016

Vložil: belldandy

Titulek: Re: destiel

Znám a ano, určitě jich tam je víc :), tady odtud se dají dohledat- https://forum.supernatural-cz.com/viewforum.php?f=21

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: ester

Titulek: nepoznam SPN

Priznam sa, ze serial nepozeram a asi sa k nemu nedostanem, prilis dlhy, nemam na to cas a preto mam obavy citat na to ff, ci to pochopim

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: belldandy

Titulek: Re: nepoznam SPN

Omlouvám se, ale jediná možná reakce, která se v mé hlavě rodí na takový komentář je, že tě začnu přemlouvat, ať se přeci jen podíváš ;), takže abych nebyla vlezlá, nebudu raději reagovat nijak.

I tak se stěží se držím ... :P

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: ester

Titulek: Re: Re: nepoznam SPN

Ja sa priznam, ze som uz skusila pozriet aspon 1 diel, ale ja nemam rada lakave a strasidelne filmy, posobi to na mna negativne

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: ester

Titulek: Re: Re: Re: nepoznam SPN

Odseklo mi kusok komentu, tak pokracujem. Takze asi to nedam, nedokazem to pozerat.... preto zistujem, ci sa to da citat bez poznania deja...

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: belldandy

Titulek: Re: Re: Re: Re: nepoznam SPN

Upřimně, na tohle prostě neexituje jednoznačná odpověď. Třeba Rocia to tak dělá. Ale standartní to není. Jde to do té míry jako asi ve všech jiných fandomech.

Ale o SPN dle mého platí, že pokud to nejde od začátku, vždycky to ještě můžeš zkusit aspoň od začátku čtvrté řady. :P

—————

Datum: 14.06.2016

Vložil: belldandy

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: nepoznam SPN

Ještě takhle, pokud jde třeba o A Hole in The World, tak vzhledem k tomu, že jde o AU, tak ti tam asi znalost kánonu chybět nebudou. Fakt je, že i tam já oceňuji právě to, jak dle mých pocitů sedí charaktery a jak jsou vztahy postaveny tak, že s kanonem korespondují. Ale platí, že když to budeš číst, tak tápat v ději nebudeš.

Tím spíš to platí třeba o Peanut Butter-Pumpkin Wedding Cake, která má s kánonem opravdu houboles co společného.

Řekla bych, že i ty ostatní věci jsou čitelné, i když tam už asi narazíš na to, že se tu a tam počítá se znalostí fakt, které neznáš. Ale sama mám zkušenosti, že s trochou googlení jsou takový problém překonatelný.

Nemohu říct, že to vysloveně doporučuji, ale ne že bych zas sama nikdy nic takového neprovedla. Takže tohle rozhodnutí je fakt na tobě.

—————

Datum: 14.06.2016

Vložil: ester

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nepoznam SPN

Vdaka za odpoved, ked bude viac casu, raz mozno skusim :-)

—————

Datum: 18.06.2016

Vložil: Rocia

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: nepoznam SPN

Taky ale nejsem většinou schopná číst bez základních faktů :-) Obvykle aspoň přečtu na Wiki, o čem to je, podívám se na postavy (jak vypadají, jaký je jejich příběh...), často zkouknu nějaké fanvideo nebo třeba jeden díl seriálu... A už se mi stalo, že jsem se tímhle a následným přečtením několika FF dostala i ke sledování seriálu :-)

—————

Datum: 10.06.2016

Vložil: Rocia

Titulek: :-)

Já jsem vlastně Destielu moc nepřečetla, asi proto, že jsem se ve sledování seriálu ještě pořádně nedostala ke Castielovi :-) Zatím si z SPN spíš občas přečtu nějaký crossover nebo dokonce het (!). Twist and Shout mě až tak nevzalo, začala jsem číst A Hole in the World, k tomu se ještě chci vrátit. Co se týče omegaverse, znáš Into Your Hideaway (thepinupchemist)? To se mi docela líbilo a pak mám v oblibě taky Consort od Valinde (Valyrie) - to je totálně AU příběh, kde je Dean syn krále a musí si z politických důvodů vzít krále Castiela. A oba příběhy jsou taky docela populární i na AO3, IYH má přes 6400 kudos, Consort asi 2600 :-)

—————

Datum: 11.06.2016

Vložil: belldandy

Titulek: Re: :-)

Díky, podívám se.

—————